“Когато избирате и купувате варени колбаси, първото нещо, което трябва

...
“Когато избирате и купувате варени колбаси, първото нещо, което трябва
Коментари Харесай

Опасно! Избягвайте тези Е-та, когато купувате колбаси

“Когато избирате и купувате варени салами, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да сравните действителните условия за предпазване с допустимите.

Температурата в хладилника би трябвало да бъде от 0 до 6 градуса по Целзий. Важно е да запомните, че един артикул, опакован без вакуум, има по-кратък период на валидност ”, сподели шефът на отдела по проучвания в съветския институт „ Роскачество “ Людмила Викулова.

Вареният салам би трябвало да е разтеглив и без кухини, да има цвят от розово до ярко розово, а консистенцията не би трябвало да съдържа бучки и явни цветни петна. Етикетът би трябвало да показва състава, хранителната стойност, периода на валидност, датата на произвеждане, изискванията на предпазване, както и, според от изискванията на опаковката, надписи „ опаковани под вакуум “ или „ опаковани в модифицирана атмосфера “.

“Вареният салам, създадена в сходство с условията, би трябвало да има следните съставки: свинско и/или говеждо, вода, яйца или яйчен меланж, цялостно или обезмаслено краве мляко на прахуляк, сол, гранулирана захар, подправки (индийско орехче или кардамон) ”.

Пилешкото, растителният протеин, фибрите и нишестето не би трябвало да бъдат във варен салам, се прибавя в известието.

Освен това е разрешено и потреблението на редица Е-добавки: позволен е оцветител (натриев нитрит) Е250, антиоксиданти Е300, да вземем за пример, с цел да се избегне гранясването – аскорбинова киселина, Е301, Е304, Е306.

Регулатори на киселинността като E331 (лимонена киселина), E262, E325, E326, E330 оказват помощ да се предотврати развиването на нежелана микрофлора в продукта.

Освен това са позволени стабилизатори и регулатори на киселинността E339, E451, E450, E452 – хранителни фосфати, които усилват вискозитета и плътността на каймата, подобрителите на усета и аромата E621.

Нежелателните добавки от своя страна включват, да вземем за пример, E120 и E252, които могат да имат канцерогенен резултат. Също по този начин би трябвало да избягвате добавката E536: тя е едва токсична, само че производителите на салами, които не са в сходство с условията, могат да я употребяват като емулгатор.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР