Когато хората не познават някого или нещо, най-лесно му слагат

...
Когато хората не познават някого или нещо, най-лесно му слагат
Коментари Харесай

Проект Пътят на различните на Varna24.bg разкрива проблемите, силата на духа и успехите на хората в неравностойно положение

Когато хората не познават някого или нещо, най-лесно му поставят етикет " друг “. В нашето общество има доста хора, които биха могли да бъдат заслужен образец за силата на духа и интелекта, само че остават " невидими “, скрити зад стените на своя дом, познати само на своите близки и другари. Хора, които подминаваме в инвалидните им колички и чукаме на дърво, да не дава Господ да сме на тяхно място. 

Рядко тези хора са основният воин в медийното пространство. Познаваме ги от статистиката под общото название " хора в неравностойно състояние “, а в живота за жалост са слагани под общият знаменател на " другите “.

Твърде малко се знае за работата на институциите и неправителствените организации, които оферират услуги и се стараят да облекчат битието на тези хора. Твърде малко работодатели наемат хора със здравословни проблеми, макар, че всеки един от тях имат своите умения и качества и биха могли да бъдат потребни за себе си и фамилиите си. 

Проектът " Пътят на " другите “ на Varna24.bg и Медия груп24 има за цел да разкрие пред своята богата читателска публика пътят на тези хора, тяхната борба за адаптация  и интеграция в заобикалящия ги свят.

Да показа обществените услуги, които Община Варна и неправителствените организации оферират. Да потърси експертно мнение на експерти, които да разкрият спецификата на най-често срещаните здравословни проблеми на " другите “ хора, с цел да ни помогне да ги разберем по-добре, да ги приемем като равноправна част от обществото, да подготвим децата си за общуването с връстници в сходна обстановка като с равни и почтени за почитание другари, на които знаем по какъв начин да помогнем в потребност, без да демонстрираме страдание, а обикновено човешко отношение.

Проектът " Пътят на " другите “ ще ви срещне " в първо лице “ с забавни, борбени и мощни персони, които макар затрудненото си здравословно положение са съумели да се осъществят в разнообразни посоки като експерти, създатели, спортисти и са отличен образец, пораждащ почитание и удивление.  Ще потърсим способеното мнение на експерти, ще представим услуги и действия на институции, на общински, държавни и частни центрове, които работят с хора в неравностойно състояние.

Целта на плана, финансиран от Община Варна, Фонд " Култура " в направление " Медийни планове ", има за цел да дръпне завесата на самотата за тези хора, да ни разкрие сложният път и насъбран опит, да предизвика интерес, почитание, съпричастност и емпатия към техните проблеми и триумфи, да ни помогне да разберем по какъв начин и с какво ние като общество и всеки като човек, можем да бъдем тяхна опора.

Сред тези хора има неповторими гении, хора, които със силата на своя дух и разсъдък могат да бъдат отличен образец за всички и заслужават да бъдат показани в най-хубавата им светлина пред обществото, с цел да получат справедливо самопризнание.

Всеки един споделен опит, съвет на специалист или експерт по здравни грижи, може да бъде потребен за хора, които скоро са попаднали в сходна обстановка и да има предпазен резултат по отношение на хора, които евентуално са застрашени да се сблъскат с сходен проблем.

Ако вие или ваш непосредствен върви по сложния път на " другите " и желаете да споделите вашата история, с която да поставите значими проблеми, да изтъкнете положителни достижения, да благодарите на хора, които ви оказват помощ в компликации или вършат живота ви по-щастлив, може да ни пишете на [email protected] или да се свържете с нас на тел. 0888 532624 .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР