„Когато говорим за „Зелената сделка“, не трябва да се фокусираме

...
„Когато говорим за „Зелената сделка“, не трябва да се фокусираме
Коментари Харесай

Стефан Янев: Необходим е плавен преход към зелена енергия

„ Когато приказваме за „ Зелената договорка “, не би трябвало да се фокусираме само върху това какво затваряме, а върху това какво отваряме и градим, дали сме в положение да градим бъдещето “.

Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев по време на конференцията „ Зеленият преход – решения и провокации за България “.

Целта на конференция е да увеличи информираността на обществото по тематиката. На събитието участва и зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, отговорник за „ Зелената договорка “.

Снимка: Ладислав Цветков

Тимерманс беше посрещнат от митинг на недоволни жители, притесняващи се да не изгубят работните си места поради прехода.

Премиерът беше безапелационен, че обществото ни има потребност от спомагателен спор по тематиката.

„ Общините и бизнесът се нуждаят от помощ, с цел да се приспособяват към зеления преход. Той може да бъде сполучлив единствено в случай че е равномерен и обективен, съгласуван с икономическите и обществени специфики на всяка обособена страна и че ще бъде споделен като приоритет от жителите “, добави Янев, представен от „ Фокус “.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
Той акцентира, че българската стопанската система подвластна от въглищата, както и че страната ни е измежду най-засегнатите от прехода към неутрална стопанска система.

По думите му посредством „ Зелената договорка “ Европа се пробва да се трансформира в първия климатично безпристрастен континент:

„ В този развой Европейска комисия се стреми да реализира спомагателни понижения на излъчванията на парникови газови към 2030 година, с което да подпомогнем темповете и дейностите в прехода за неутралитет към 2050 година Това е доста високо равнище на упоритост, което надвишава нашите благоприятни условия и капаците от позиция на днешния ден “, уточни министър председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР