Когато финализираме писмения документ споразумение, тогава ще обсъждаме постове, министри

...
Когато финализираме писмения документ споразумение, тогава ще обсъждаме постове, министри
Коментари Харесай

Нинова: Не сме обсъждали постове, министри и имена

Когато завършваме писмения документ съглашение, тогава ще обсъждаме постове, министри и имена. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание във връзка с окончателния вид на съдружното съглашение.

По думите ѝ има корекции в него и би трябвало да видят финалния вид.

"Никога не сме обсъждали министерство на държавните предприятия, това беше подправена вест или неприятна интерпретация. Винаги сме говорили за министерство на стопанската система и промишлеността ", означи тя, представена от

"От мандатоносителя знаем, че подписването е поотделно, за нас е по-добре общо сключване – лидерска среща, да седнем всички и да почистим противоречивите въпроси. До този миг няма покана за общо сключване, били сме канени за настрана сключване, в случай че има смяна, за нас би било още по-добре ", добави Нинова.

"Въпросът със зеления документ в Народно събрание не е решен, той остава провесен ", уточни Нинова.

Все още не е планувана дата за Националния съвет на партията, защото първо би трябвало да се видят новите елементи в окончателния вид на съдружното съглашение.

Междувременно съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов разяснява в коридорите на Народното събрание, че имената на министрите към този момент са им известни, само че би било добре да се изчака мандатоносителите да разгласят структурата.

"Очакваме Демократична България да има три места в държавното управление, като един от министрите, номиниран от нас, ще бъде вицепремиер ", сподели той.

"Заложено е всяка партия-участник да има вицепремиер. Така ще се избегне рискът от партийна феодализация ", посочи Иванов.

По думите му изискването за промяна на спецслужбите и основния секретар на Министерство на вътрешните работи не е детайл на договарянията, нито са поставяни условия. Това е част от по-широката полемика за това какво би трябвало да се случи в бранш "сигурност ", добави Иванов.

Текстът на съдружното съглашение ще бъде оповестен от мандатоносителите, безапелационен беше той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР