Когато една и съща стока на световноизвестен бранд в Preonow

...
Когато една и съща стока на световноизвестен бранд в Preonow
Коментари Харесай

Мустафа Ахмедов: От Preonow може да си купите стоки и усуги на ниска цена.Това е българска иновация!

Когато една и съща стока на знаменит бранд в Preonow е на 50% по-ниска цена от па­зарните водачи в дадена категория - това се назовава резултатът Preo.
Платформата Preonow. com цели да провокира промяна във „ веригата на доставки “ в световен мащаб, като направи самия клиент част от нея.
За това научихме от обява в сп. Форбс, което показа основателя на тази нова платформа Мустафа Ахмедов.

Мустафа Ахмедов е на 37 години, живее в България и осъществя огромни планове в екологията, нововъведенията, телемедицината по целия свят. Основател е и някогашен ръководител на Сдружението на бизнесмените " Лудогорие ". Член е на УС на Съюз " Произведено в България ".

Поканихме го да ни опише за тази платформа, която от ден на ден събира интерес на компании и клиенти.

- Обяснете ни, господин Ахмедов, каква е тази нова платформа за артикули и услуги на двойно по-ниска цена, която сте основали в България?

-   се споделя нашият уебсайт, откъдето действително може да си купите артикули и услуги на по-ниска цена.

 

- Откъде идва по -ниската цена?

 

- От обстоятелството, че ние
Всичко за Вашата сватба
осигуряваме условия, в които търговците могат да провеждат индустриалните си мощности и складовите наличия по-добре. Ние отстраняваме всевъзможен риск, който те залагат в ценообразуването. Не е належащо да държат стоката в складови наличия, не е належащо да разполагат с голяма сума оборотни пари, с цел да си купуват материали и да създават стоката, не е належащо да поемат непотребен риск да създават стока, която вероятно не би се продала или пък има риск да находища прекомерно доста на рафтовете и да ѝ изтече срокът на валидност. Всички тези опасности всеки търговец ги залага в ценообразуването и по този метод цената пораства и това усилва цената на всеки артикул.

- Върху какво стъпва тази новаторска концепция?

- С тази платформа ние предлагаме предплащане от клиента на всевъзможен тип артикули и услуги и по този начин търговецът знае по кое време и на кого тъкмо какво да достави. По този метод се отстраняват безусловно всички опасности - стоката е предплатена, търговецът си е получил парите преди даже да е създал стоката.

- Клиентът предплаща, а от кое място ще е сигурен, че тази стока ще е с нужното качество, за което той е платил?


Всичко за Вашата сватба
- Въпросът е доста обоснован. Затова ние споделяме - тази платформа е направена да обслужва марки, които имат постоянни клиенти или марки, които се стремят към сериозна маса от постоянни клиенти. Реално постоянният клиент към този момент познава стоката, знае марката, знае търговеца и му има доверие. И даже и да предплати и стоката да му бъде доставена след 1 месец, той знае тъкмо какво качество ще получи. Това е платформа, която основава партньорство сред търговците и клиентите. Това е промяна във веригата на доставки, където влиза Негово Величество Клиентът.

Клиентът замества в огромна степен банките, които дават оборотните пари на търговците, с които те да произведат. Клиентът подава ръка на търговеца и споделя: " Аз ти вярвам, ти си моят фаворит ". И надлежно търговецът прави жест като фрапантно понижава цената. Казвам фрапантно, тъй като към този момент имаме търговци в платформата, който съумяха да редуцират цената с над 60%.

- Как вие елиминирате всички опасности на тази верига търговец-клиент?

- Рекламата за стоката я заплаща платформата, прът центровете и обслужването на клиентите също се поема от платформата, а платформата дава парите авансово на търговеца.

Платформата споделя: " Ето, това е твоят
Всичко за Вашата сватба
клиент, който ще те изчака, примерно, една-две-три седмици, с цел да му доставиш стоката ".

Например, един бутик за облекла не създава цялата серия от най-малкия до най-големия размер, създава единствено 5-6 бройки от избран тип размер, който се избира от неговите клиенти. Този бутик няма нужда да поддържа цялата серия непрекъснато в подготвеност, тъй като моментната обстановка е, в случай че клиентът през днешния ден съобщи поръчка, той на следващия ден би трябвало да си получи стоката. Този детайл на неотложност действително основава високите цени. Високите цени идват от това, че има доста огромна непредвидимост и всички стартират по веригата да се презапасяват. Реално клиентите нямат потребност от това презапасяване. В актуалната обстановка търговецът не е в главата на клиента и противоположното, те не си приказват. Защо да не си приказват? Ние сътворяваме платформа да си приказват. Клиентът да каже: „ Искам тази стока, доста я одобрявам и съм подготвен да изчакам. Ще ти предплатя, ще отстранявам ти всички опасности, не е нужно даже да плащаш за реклама, спечелил си ме към този момент като постоянен клиент и съм подготвен да изчакам ”.
Ние сътворяваме тази среда - метод на правене на бизнес, който ще помогне
Всичко за Вашата сватба
за битката с инфлацията.

- Като ви чувам, разбирам, че основата, върху която стъпвате, е доверието сред клиента и търговеца?

- Да, това е един неповторим инструмент, който би трябвало да влезе в полезрението на политиците и на висшия мениджмънт, даже на най-големите компании в България и в света, с цел да може клиентите и търговците да бъдат оптимално открити един към различен. Това ще разреши да пораждат и нови търговци, които са надалеч по-гъвкави и адаптивни към новата действителност.

- Някои водещи икономисти и политици обаче споделят: Непредвидимостта е новата нормалност. А вие залагате на предвидимост, не е ли старомодно?

- Аз, като създател на платформата, не съм склонен с това изказване. Предвидимостта е естественото нещо, което би трябвало да го има и Preonow е изобретението против галопиращата инфлация. Има стопански термин – дезинфлация. Ние вършим дезинфлация на процедура, не на доктрина. Preonow понижава темпа на инфлация като отстрани редица опасности. Това е платформа, която може да бъде същинска промяна в правенето на бизнес в новата ни действителност, която е естествена, не е ненормална.

- В днешните условия, в които доверието сред разнообразни субекти – стопански и политически, е на сериозно ниски
Всичко за Вашата сватба
равнища, по какъв начин разчитате точно на него. Не е ли лъжливо в бизнеса да стъпиш на доверието?

- Не е лъжливо. Защото компаниите, които държат на своите клиенти, стоят и зад своята стока. Тук няма машинация. Но като спомагателен поръчител за клиента се явява и платформата. Широката публика от клиенти не знае това, само че би трябвало към този момент да осъзнае, да разбере по какъв начин работят банковите механизми. Едно заплащане, когато е минало през банка, то е предпазено и от самата банка. Клиентът, в случай че отиде в банката и каже, че тази договорка е оскъдна и не си е получил стоката, банката незабавно ще ни запорира сметката. Това става за секунди.

- А заплащането става през платформата?

- Да, през платформата. Още същият ден търговците получават своите пари.

- Вие в действителност сте и финансов медиатор.

- Не, ние не сме финансов медиатор. Ние употребяваме системи на банките, с които действително работим. Плащанията не се правят на нашата платформа. Поръчките се правят на нашата платформа, заплащането се прави като клиентът автоматизирано се трансферира към своята банка.

- Как ви пристигна тази концепция? Има ли я другаде по света?

- Няма я другаде по света. Това е същинска българска иновация. Идеята я премислям от 5-6 години и пристигна от персонална нужда. За дребен бизнесмен, който стартира от нулата и под нулата, в случай че щете, най-големият проблем са оборотните пари. Всеки бизнесмен може да има гениални хрумвания, само че в случай че няма оборотни пари, няма да го финансира никой. И банките в този миг не се появяват, те се появяват, когато действително нямаш потребност от парите. Винаги съм изпитвал нужда от оборотни пари, тъй като съм имал доста благоприятни условия за добър бизнес, само че не са се случвали. И, осъзнавайки, че това не е единствено мой проблем, а огромен проблем за всички бизнесмени, проблем даже за всяко домакинство, взех решение, че в случай че клиентът и търговецът стартират да си приказват, нещата ще се трансформират. Аз, в случай че имам клиент, който ми е предплатил, нагледно казано, мога да му доставя всичко, което желае. И от другия завършек на планетата да е, аз ще му го доставя – той ми дава пари, дава ми време, дава ми своето доверие. Така се прави търговия и то доста елементарно. Основата в правенето на търговия е доверието. Който е съумял да завоюва доверие, той е положителният бизнесмен.
Ето, платформата печели доверието на клиентите, дава им спомагателна гаранция, на търговците оставя да бъдат по този начин положителни да се задоволят с по-малки облаги, тъй като ние им отстраняваме рисковете, а те просто би трябвало да бъдат едни реализатори на поръчки, отделът им за продажби става тази платформа.

- Разкажете ми малко за себе си, хората не ви познават. Как стигате до всички тези хрумвания и тяхната реализация?

- Аз съм бизнесмен по душа. Завършил съм Международен бизнес, промишлен инженер съм по обучение. В съзнателния си живот постоянно съм желал да се занимавам с бизнес, който да е потребен за обществото, в случай че щете, даже за човечеството.

- Не се ли изхвърляте?

- Смея да приказвам такка, тъй като нещата, които съм правил, постоянно са били в услуга на хората.

- Целта на един бизнес обаче е да спечелиш пари?

- Никога не е било водещото за мен спечелването на пари. Пари могат да се завоюват по най-различни способи, само че би трябвало да има и добавена стойност. За мен водещото е било добавената стойност – по какъв начин да оказа помощ на човечеството, на обществото, на общността, в която аз пребивавам, да живее по-добре. Затова съм се фокусирал през цялото време – 2011 година да стартира бизнес с енергийна успеваемост - с концепцията да бъда потребен на околната среда. Аз съм еконастроен човек и като инженер съм се насочил върху екотехнологиите. До 2019 година се занимавах с тази сфера и продължавам  - екотехнологии, запазване на околната среда и произвеждане на зелена сила,  пробвам се да бъда потребен.

- Имате ли други артикули като предприемач-новатор?

- Имам различен план, който е в региона на телемедицината - термометър за премерване на телесна температура от отдалеченост. Това е робот, който разработихме с братовчед ми, който няма аналог в международен мащаб. Търсим финансиране и по този план и след една година светът ще бъде осведомен с тази българска иновация, направена от двама български инженери. Това е доста значимо за нас - ние имаме вяра, че нашата страна е дребна, само че с доста огромен човешки капацитет. Имаме златни младежи, специалисти, експерти и среда, в която може да се тества всичко. България може да се трансформира в инкобатор за нововъведения, тъй като сме дребен, сложен пазар и в случай че тук успееш, на всички места по света ще успееш, в случай че имаш задоволително пари за реклама. Ние имаме тези дадености и България би трябвало да се употребява като една огромна лаборатория, в която да се генерират хрумвания. Вярвам в това и работя моите хрумвания да се осъществят една по една.

- Четох, че сте основал кабина за стерилизация. Това по времето на Ковид-а ли го измислихте?

- Да, Ковид спомогна доста неща да се ускорят, доста процеси да бъдат усъвършенствани, доста бизнес сфери и политики да бъдат преосмислени. Именно Ковид беше претекстът ми да стартира с плана с платформата за preordering (в превод предварителна поръчка).
По време Ковид-а беше ужасно и непредвидимо. Докторите правеха това, от което схващат – спасяваха животи, а аз като инженер си зададох въпроса, какво мога да направя. И тогава, с цел да бъда потребен на обществото, проектирах една кабина за стерилизация. За мен беше безусловно ненормално дезинфектант от една дребна тубичка да коства 5 лева, откакто преди е коствала 0,30 ст. или 0,50 ст. Направих кабина, която обезпечава стерилизация от глава до пети за 0,13 ст. И я патентовах. Такава кабина няма на никое място по света, по тази причина и съумях да я патентовам. Наричам това социално-икономически план. Изпитвам дълг към обществото да бъда потребен и по тази причина съм го направил.
Още в самото начало знаех, че на 90% чисто стопански това не е преференциален план. Всички пари, които влагам в него, ще бъдат изгубени стопански. Но това, което влагам от себе си – вътрешната задоволеност, че го върша, гордостта, която изпитват моите родители, за мен беше същинският претекст да го направя. И в случай че не го бях направил, щях да се усещам отговорен. Затова мога да кажа, че се гордея с тази кабина.

- И по този начин стигаме и до плана с Preo, платформата, която ще разреши бизнес средата да бъде друга, освен в България и по света, по този начин ли?

- Да, в случай че тази година успеем да намерим нужното финансиране, ще стартираме и в Румъния. Румънският „ интелигентен ” пазар е 12 пъти по-голям от българския. Всички наши търговци от България или където и да е другаде по света, ще могат да продават със същата известност и в цяла Румъния. Доставките посредством нашата платформа ще костват безусловно стотинки, даже ще им е по-лесно да ръководят от чужбина, в сравнение с в България. Ето, тези преимущества дава нашата платформа, по тази причина цените са фрапантно по-ниски. Ние осигуряваме отлични условия на една съвършена организация.

- А имате ли специфични бонуси за клиентите?

- Да. Платформата предлага опцията „ пазаруване на микро портфейл ”. Това е цифров портфейл, който може да бъде предплатен към даден търговец и клиентът да го употребява безграничен брой пъти. Например, в случай че предплатите на вашия коафьор 300 лв. едновременно, а една прическа коства 30 лв., ще можете да отидете няколко пъти или да извършите няколко разнообразни процедури в друг интервал от време. Така имате отстъпка за това, че плащате всичко едновременно, а фризьорът си подсигурява, че вие постоянно ще го посещавате в идващите 6 месеца или 1 година, зависи какъв е срокът. Това е подобаващ механизъм за разплащания тук-там, където сте постоянен клиент, да вземем за пример в заведения за хранене, даже в кварталния месарски магазин. Така вашите търговци ще имат по-голяма сигурност, като си подсигуряват оборотните пари и ви подсигуряват като клиент за избран интервал. Това може би е най-голямата иновация в целия план на платформата за preorder, тъй като в областта на услугите особено нямаше досега опция да дава такива „ промоция ”.
Редовният клиент е този, който би трябвало да бъде най-вече ухажван и компаниите, които държат на постоянните си клиенти, би трябвало да вършат такива отстъпки. Тези микро портфейли са доста подобаващи за бизнеси, които дават спомагателни
бонуси на своите чиновници. Ние споделяме, че с нашите бизнес портфейли всеки ще получава повече, плащайки по-малко.

 

- Тоест, и бизнесът, и клиентът би трябвало да знаят за вашата платформа?

 

- Точно по този начин. Бизнесът към този момент знае, тъй като си пуска офертите, остава и клиентите да схванат, те към този момент го вършат, само че задачата ни е да стават от ден на ден тези, които употребяват този тип покупки.

- От какъв брой време действа платформата?

- От два месеца. Подготвяхме я две години. За тези два месеца 120 компании са се записали, има 1800 топ разгласи. Клиентите виждат, че ние даваме прерогативи, където няма на никое място другаде и са подготвени да работят с тези търговци. Има доста разнообразни платформи за онлайн покупки, които взимат комисионни, стигащи до 30%. Всичко това заплащат клиентите. А нашата платформа взима от 1 до 6%. Ние желаеме парите да останат в джоба на клиента.

- Опишете ми върху какво би трябвало да стъпи положителният бизнес, съгласно вас?

- Добрият бизнес не е нищо повече от една концепция и съвършена, отлична организация. Този, който може да си провежда бизнеса добре, той печели, а друг, който има гениалната концепция. Затова ние сътворяваме изискванията да организираме бизнес процесите, тъй че те да не костват толкоз доста и да не носят безусловно никакъв риск в тези несигурни времена.

- Като ви чувам, си мисля, че вие сте просто една бяла гарга, тъй като говорите: „ да оказвам помощ на човечеството ”, „ да бъда потребен на обществото ”, „ имам дълг към обществото ”. Това са доста съществени поръчки, казани от един младеж, предприемач. Тези думи не се чуват на фона на цялата експанзия, коята залива в обществото. Вярвате ли в действителност във всичко това, което казвате?

- Дълбоко имам вяра в това, което освен споделям, а и върша. Всеки ден, върша това, което споделям. Работя доста, концепциите не ми дават опция да дремя пълноценно. Искам да върша още и още, тъй като има доста какво да се направи.

- Кога раждате тези хрумвания, сънувате ли ги?

- Ражда ги нуждата. Ражда ги анализът, който върша.

- Как ви пристигна концепцията, да вземем за пример, за този робот термометър. Какво съставлява той?

- Той е като една дребна нощна лампа, която се слага до леглото и от отдалеченост мери телесната температура. Той е първообраз, подготвен за произвеждане. Вече е финансиран от различен фонд, единствено и единствено да си създадем рекламните материали и видеа, с цел да можем да го покажем на света. В момента търсим огромно финансиране, посредством което да го изпитаме в болнична среда, да получим документите и да стартираме произвеждане.

- Вие ще го предложите в болнични заведения?

- Засега, да. Хората би трябвало да повярват, че има такова устройство, което може да работи с толкоз огромна акуратност и след това да стартират да го взимат за домашно прилагане. Той е предопределен за домашно прилагане, само че сега лечебните заведения имат доста по-голяма потребност от него. Ако преди Ковид го бяхме записали напълно, то това щеше да бъде не международен, а космичен взрив.

- Как ви пристигна концепцията за това устройство?

- Пак от персонална нужда. Племенницата ми страдаше от Синдром на PFAPA,  доста необичаен е – на 10 000 деца едно страда и е доста сложен за диагностициране. Деца сред 0 и 5-годишна възраст през 3 седмици подвигат доста висока температура, над 40 градуса. Това е пагубно за тях. Единственият метод да се преборят е да им се ползват инжекции с кортизол, а това е убийствено. В това заболяване би трябвало да се наблюдава доста добре телесната температура - в случай че се хване пика една седмица преди да стартира действително да се подвига вътрешната температура, се дават медикаменти, които се взимат три седмици, които дават резултат. И ние с братовчед ми, той е приключил Медицинска електроника в Техническия университет в София, потърсихме нещо за следене на телесната температура, което да не пречи на такова малко дете. Търсихме професионално съоръжение, даже за интензивните отделения в лечебните заведения и не е основано нищо такова. Затова взехме решение да си го създадем сами. Започнахме. Аз работех по чертежите, той – по софтуера. И в последна сметка направихме нещо, което ни вършеше работа. Първо споделихме това на лекаря, който лекуваше племенницата ми, той е в Бурса, Турция. Лекарят споделил на братовчедка ми: „ Чувате ли се какво говорите? Това е революционно и те го дължат на света ”.

- Сериозен отзив!

- Но ние не повярвахме – какво значи " дължите го на света ". Тогава проучихме отчетите каква е нуждата и установихме, че милиони хора по света имат потребност от следене на телесната температура – от раково-болните, до СПИН, до безусловно всяко дете, при което за секунди температурата може да се вдигне пагубно. Да не приказваме за обществения резултат – при дамите, който имат репродуктивни проблеми. Те стават през нощта, мерят си температурата, вършат едни скали, по който би трябвало да дефинират - тъкмо сред 18 и 14 часа преди овулация с половин градус се подвига температурата на дамата и това е най-благоприятният миг за забременяване. Няма по-точно устройство от нашето, тъй като употребяваме датчици, предопределени за медицината. А тези термометри, които употребяваме в домашна среда имат отклоняване плюс-минус 1 градус, т.е. 38,5 – 39,0 - безусловно никакво значение няма. И ние решаваме този проблем.

 

- Колко време работите по това устройство?

- Вече 9 години!. Не можем да спим, желаеме час по-скоро да се случи неговото произвеждане. Когато Ковид пристигна, вложителите, които преди този момент не разбираха, за какво пък да мерим температура, започнаха да ни звънят да питат за устройството. За страдание, посредством Ковид схванаха какъв брой е значимо да се наблюдава телесната температура. Проследяването на температурата е 25% от вярната диагностика на всяко едно заболяване. Има данни по какъв начин вашето тяло си мени температурата и 3-4 години обратно, и в случай че вярно е измерена, лекарите могат да плануват какви болести вие може да развиете и да се подхващат предварителни защити. Затова е международна иновация.

- А какво съставлява кабината за стерилизация?

- Нещо като асансьорна кабина. Влизате и за 3 секунди се впръсква дезинфектант, който е изцяло безопасен, затваряте очите и устата, само че даже да попадне, няма да е проблем. Ползваме подобен тип дезинфектант, който е по едно и също време и на ниска цена и не е зависим на пика на цените. Кабината към този момент е създадена в България. Няколко публични институции и лечебни заведения я купиха, само че спряхме произвеждане, тъй като няма потребност, пандемията отмина.

- Вие сте огромен идеалист, само че си и реализирате мечите.
- Правя го със сърце и душа. Вярвам в нещата, които върша. Обмислени са, не са футуристични. Нещо ми хрумва от действителна нужда и вземам решение действителни проблеми на хората. Това ме прави задоволен

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg