Когато десетки хиляди българи протестират в цялата страна, мястото на

...
Когато десетки хиляди българи протестират в цялата страна, мястото на
Коментари Харесай

Караянчева избяга от протестите в Япония, както някога Цачева в Индия

Когато десетки хиляди българи стачкуват в цялата страна, мястото на политиците е при тях. Да питат от какво са недоволни, да чуят болките на хората, да обсъдят грешките на властта и да потърсят дружно решения. Депутатите са определени с гласовете на тези, които през днешния ден пълнят улиците, блокират кръстовища и скандират „ Оставка! “.
Цвета Караянчева реши да се измъкне от неприятната атмосфера тук, като замине на прелестно публично в Япония. Ето известието на нейния пресцентър:

„ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е отпред на парламентарна делегация, която е на публично посещаване в Япония. Цвета Караянчева ще бъде призната на специфична визита в императорския замък от Негово Величество императора на Япония Акихито в понеделник, 19 ноември 2018 година Българската парламентарна делегация е на публично посещаване в Япония на 19 и 20 ноември 2018 г ".

В състава на делегацията са Ихсан Халил, Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Всички те имат своя стоманен мотив – ще укрепват дружбата сред София и Токио, пътуването е планувано от дълго време, непокътнати са билети, хотели, контрактувани са срещи… Всъщност ще опитат саке, ще им подарят или ще купят кимоно, сервиз за чай или нещо от този вид. Това е. Да беше прочела какъв брой пъти японски управленци са отлагали пътувания, с цел да са в страната в сложни моменти.

Седем години по-рано, на 26 ноември: Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е на публично посещаване в Индия. В същото време в страната бушуват митинги. Медиите пишат: „ Протести на фермери, включват се и служители на реда “, „ Недоволни блокират Автомагистрала „ Тракия ", Дунав мост, Петолъчката край Сливен и гранични пунктове “, „ Най-големият митинг на аграрни стопани през последните години “, „ Недоволни се събират в 25 пункта в страната “, „ По границите и по пътните артерии излизат 2 500 селскостопански машини “, „ Протести против добива на зато в Крумовград “, „ Увеличават цента на тока, хората недоволстват “ и така нататък Но Цецка е в Индия. Укрепва… Ясно какво е укрепвала. Може ли някой да уточни нещо потребно за българите, което е произтекло от нейната разходка до Делхи?

През есента на 2011 година доверието в Народното събрание чупи връх по най-ниско публично доверие - 5%. В началото на 2018 година доверието в Народно събрание е 32%. В момента е 15 на 100. Пътуването на Цвета Караянчева в Токио дали ще увеличи доверието на хората в законодателната власт?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР