Когато държавата вземе грешни решения, обикновено има последици, които се

...
Когато държавата вземе грешни решения, обикновено има последици, които се
Коментари Харесай

Тошко Йорданов разобличи лъжи на Асен Василев

Когато страната вземе неверни решения, нормално има последствия, които се стоварват на главите ни, а никой не обръща внимание, тъй като сме заровени в ежедневние. Бяха наговорени прекомерно доста неистини за нас, истината стартира да излиза едвам в този момент. Съдебно потвърдено е, че корупция в районното министерство не е имало. Това съобщи на пресконференция Тошко Йорданов от " ИТН ", представен от novini.bg. 

Бившият районен министър от кабинета " Петков "  Гроздан Караджов коментира решението на Конституционния съд, обвързвано с заплащането за пътни поправки от Агенция " Пътна инфраструктура ". С него се отменя решение на Народното събрание от април т. година, обвързвано с заплащания за пътните компании. Сега, като се изключи че разногласия за заплащане сред компаниите и АПИ ще се вземат решение от съдилищата, сдруженията могат да заведат каузи за обезщетение, в случай че анулираното решение на Народното събрание ги е ощетило. Припомняме, че на 20-ти април Народното събрание утвърди АПИ да заплати 50 на 100 от всички финансови отговорности по договорите за поддръжка на републикански пътища, както и да заплати 100 на 100 от всичките си финансови отговорности, зародили по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи, по договорите за произвеждане, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на отговорностите по месечни и изключителни задачи по договорите за осъществяване на поддържане на републикански пътища. По силата на това решение(link is external) останалите над 50% от отговорностите се изплащат след решение на Народното събрание.
-->
Караджов изясни какво тъкмо значи решението на съда. " Иззети са функционалностите на изпълнителната власт, в частност на Министерски съвет и министъра на Министерство на регионалното развитие и че това е превишаване на компетентността от страна на Народното събрание и е противоконституционно. Че Народното събрание се е намесило жестоко в частно-правни връзки, в тази ситуация сред АПИ и частни компании. В случая, че нееднакво са били третирани всички компании, които са забъркани в проблема. Как се стигна до това неконституционно решение на Народното събрание? На една и съща дата, мисля 15-ти април, внесохме две разнообразни решения в Народното събрание по този въпрос. Едното беше подписано от Тошко Йорданов и депутатите от Има Такъв Народ и в него, без да се изземат никакви функционалности, беше казано, че Народното събрание одобрява изпълнителната власт да предприеме нужните дейности, полагащи се по закон, и да си извърши функционалностите, като това се прехвърляше към Министерски съвет и министъра на Министерство на регионалното развитие. Още тогава всички ние твърдяхме, че внасянето от Политическа партия на решение на същата дата, в която се планува Народното събрание да изземе функционалностите и да каже какъв брой и на кого да се заплаща, да си присъди функционалности на надзор и да се трансформира в счетоводител на АПИ, е срещу Конституцията. Не бяхме чути и на процедура тъкмо това решение беше признато. Тези текстове бяха писани персонално на компютъра на Лена Бориславова. Това е четвъртото тъпчене на Конституцията на Република България от тяхна страна ", съобщи някогашният министър. 

Тошко Йорданов припомни изказванието на " Продължаваме промяната ", че " ИТН " са имали за цел да вземат парите, с цел да ги дадат на компаниите на ГЕРБ и Движение за права и свободи.  " Излиза, че Конституционният съд е ограбил българския народ и е нахранил компаниите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Едното беше поради разногласието за гуверньор на Българска народна банка. Асен Василев го уточни като пленник. Да изтеглим кандидатурата си. Нямаше морална причина, беше чисто изнудване. След като отказахме, той приведе в деяние това, което се случи сега. Фирма, която е изпълнила активност със легален контракт, има свършена работа, когато на тази компания и се платят парите, което и да е министерство или министърът не могат да изнудват тези компании. Когато направиш комисия под шапката на финансовия министър, която да утвърждава 50% от заплащането, тези компании стават подвластни. Това е корупция, в комисията бяха хора, посочени от Асен Василев. С това решение на Конституционния съд, тази истина излезе. Сега тези фимри, които трябваше да взимат 1 милиард и 200 милиона, освен ще си ги вземат, ами ще осъдят страната ", уточни той. 

Йорданов добави, че при положение, че компаниите осъдят страната за нанесени вреди, то това неизбежно ще рефлектира върху парите за пенсии и опазване на здравето.  " Ето къде ще отидат парите на пенсионерите ", добави той. 

По думите му, друга щета, която е нанесло ръководството на " Продължаваме промяната ", е " следващият скандал с медицинските хеликоптери ". " Вчера или оня ден гледах, че Политическа партия декларирали, че това е тяхна концепция. Истината е, че тази концепция беше вдигната в " Шоуто на Слави ", когато бяхме в бТВ през 2017 година. Няма значение чия е концепцията, тъй като хората умират при " прелестните " пътища в България. 

" На Кирил Петков не му пука за българите в Македония. Човекът може да е жител на света, само че не е българин. Нито го интересува, нито му дреме. Кирил и Асен лъжат, лъгаха за Министерство на регионалното развитие, хеликоптерите и Македония. Вчера Асен Василев си е разрешил да излъже : той ме е осъдил, а аз съм си платил. Делото даже още не е почнало. Хора като Асен Василев очевидно живеят във фантазиите ", заключи още Тошко Йорданов. 

„ Когато една политическа партия не е влезнала за 4 000 гласа в Народното събрание, съгласно вас кое е най-логично? Ако бяхме в този парламент и изборите не бяха фалшифицирани, нямаше да има ръководител на ГЕРБ отпред на Народното събрание, нямаше да има вопли към ГЕРБ за поддръжка на държавно управление на малцинството. Човекът, който арестуваха (бел. Ред. Бойко Борисов), го молят да подреди на депутатите си да поддържа държавно управление, с цел да може да го борят още веднъж “, разяснява той и добави, че " има вътрешно чувство ", че ще се явят на избори независимо, а не в съдружен формат.

„ Ива не е била член на партията. Каримански беше, само че той напусна по времето, когато се случваха историите към Българска народна банка. Имаме доста специалисти “, сподели още Тошко Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР