Когато държавата налага някакви мерки в извънредна епидемична ситуация всички

...
Когато държавата налага някакви мерки в извънредна епидемична ситуация всички
Коментари Харесай

Адвокат за зеления сертификат: Ако 20% са ваксинирани, какво ще правим с другите 80%?

Когато страната постанова някакви ограничения в изключителна епидемиологична обстановка всички начини за преборването на болестта, по закон би трябвало да бъде поемани от страната. 

Това съобщи юристът по здравно право Мария Петрова в утринния блок на Българска национална телевизия. 

Нека да подходим не от частното към общото, а от общото към частното, прикани юрист Мария Петрова. Ако във всеки един бранш в страната, приемем, че 20% са имунизирани и ще вървят на работа, какво ще вършим с останалите 80%?, запита юрист Петрова. 

Според нея преди да се предприеме една мярка, би трябвало да има опция и да не е написана просто на хартия. Тя прикани да не се възприема, че щом хората са имунизирани, значи не могат да бъдат преносители на вируса. Нашето общество подходи извънредно безконтролно, посочи юрист Мария Петрова. 

Тя посочи, че ПСР тестванията са мярка, която страната би трябвало да предприе, само че изоставаме с години и месеци в битката с ковид. Мерки би трябвало да има, никой от нас не може да живее в илюзията, че ще се върнем в обстановката от 13 март 2020 година, уточни Мария Петрова. 

От своя страна Ричард Алибегов разяснява, че в България се ползва зеленият документ при 20% имунизация, в случай, че в Европа се ползва на 60%. Държавата не може да си свърши работа и малко сме като с кораба " Вера Су ". Бизнесът няма да издържи, тъй като няма да има с кого да работи, уточни Алибегов. 

Ние се борим по този метод сега, посочи Алибегов и добави, че недоверието към институциите е извънредно високо. Политиците не съумяха да ни убедят, че това е пътят, само че всички ние сме обединени и се опитваме да помогнем на страната, само че не получаваме нищо насреща, безапелационен бе Алибегов. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР