Когато чуят за татуировки, реакцията на мнозина все още негативна.

...
Когато чуят за татуировки, реакцията на мнозина все още негативна.
Коментари Харесай

Неочакваната полза от татуировките

Когато чуят за татуировки, реакцията на мнозина към момента отрицателна. Манията по перманентните рисунки несъмнено не е това, което беше, само че за някои те си остават метод на живот. Просто без една може, само че единствено с една, няма по какъв начин...

И до момента в който се води безконечния спор за смисъла и вредата от татуировките , попадаме на едно забавно проучване по тематиката. То е първото по рода си и акцентът е върху връзката сред татуирането и имунната система. Провежда се от публицист и професор по антопология със съдействието на учени.

Публикувано е в CNN, а изводът от него несъмнено ще се хареса на всички почитатели на татуировките. Според създателя на материала Кристофър Лин, татуировките имат способността да покачват имунитета .
 Снимка 447480

Перманентните рисунки съставляват слагане на мастило в най-горния пласт на кожата. Това мастило тялото ни разпознава като непознато вещество и моменталният отговор на мозъка е да стартира да се бори с него.

Възможна е и реакция като към нова рана, което в действителност не е надалеч от истината, тъй като се нарушава целостта на кожата. А естественият механизъм за отбрана включва освобождение на бели кръвни телца, които да се борят с инфекцията .

Освобождават се и протеини, които са антитела. Те да вземем за пример се откриват в слюнката на хора, които неотдавна са се татуирали. Един от тях е имуноглобулин А, който се оправя сполучливо и със задачата да ни защищава от настинки .
 Снимка 447479

И колкото по-голяма е татуировката, която сме си създали, толкоз по-силен е имунният отговор против нея.

Също по този начин, в случай че имаме доста на брой рисунки по тялото си, с всяка идната организъм ни построява все по-силен имунитет. А той ни е нужен освен с цел да се предпазим от възможни болести, вероятни при процеса на татуиране, само че и като цяло.

Има и трети механизъм, по който перманентните рисунки по тялото ни пазят - те водят до положение на кратковременен стрес , включващо обособяване на кортизол. на което организъм също дава отговор с повишение на имунитета, с цел да може да отговори на възможната опасност.

Дори, колкото и необичайно да ни звучи евентуално, създателят на проучването съпоставя честото правене на татуировки с постоянните спортни занимания . И двете усъвършенстват защитните сили на организма, всяко по своя метод.
 Air New Zealand, татуировките и новите правила
Къде стюардесите наподобяват по този начин

Либерални промени в самолетната компания

Затова, в случай че сме почитатели на татуировките и желаеме да си създадем още една (или пък първата), то точно сезонът на настинките и гриповете може би е най-подходящото време . Така най-малко ще си спестим още едно убождане - от противогрипната ваксина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР