Когато човек не може да управлява своите страсти и деструктивни

...
Когато човек не може да управлява своите страсти и деструктивни
Коментари Харесай

Безценните Съвети На Тибетската Медицина За Перфектно Здраве И Хармония!

Когато човек не може да ръководи своите пристрастености и деструктивни страсти, то това привежда нервната система във възбудимо положение. Страстите могат да са – пристрастеност към замогване, любовни пристрастености, пристрастеност към кариера, обществено състояние, привързване към движимости и така нататък Всички те водят към прочувствено разстройство, бодърствуване и бързо безсилие – нарастване на горещината в тялото. Когато не успеем да обуздаем пристрастеностите си на време, тогава положението от горещо минава в студено. Тогава се стига до общо отпадане на организма – както физически, по този начин и душевно, дълбока горест, отчаяние и незаинтересованост.

В тибетската медицина конституцията Вятър обладава стихията на въздуха, който има хладна или неутрална природа. Разстройството на Вятъра (нервната система) може да провокира разстройство на другите две конституции – Слуз и Жлъчка, като докара до болести както със „ студена ”, по този начин и с „ гореща ” природа.
Факторите, които водят до развиване на заболявания на Вятъра могат да бъдат: апетит, несъразмерен физически труд, недоспиване, диалози на скръбни тематики, огромна горест, тежки мисли, нервност, престой дълго време на дъжд и вятър, несъразмерна приложимост на храни и питиета с горчив усет и други

Когато възникне дисбаланс на конституцията Вятър се развиват заболявания като остеохондроза на гръбначния дирек, парези и неврити на лицевите нерви, нервни тикове на меките лицеви мускули, възприятие за стягане и тежест в раменния пояс, спазми, заекване, бодежи в ръцете и краката, меланхолия, невралгии, синдром на хроничната отмалялост, нервни и душевен разстройства.

Такива болести, като неврит, пареза на лицевия нерв, невралгия, могат да настъпят вследствие на преохлаждане. Например, в случай че човек стои дълго време под дъжда или дълго време е подложен на мощен вятър, изключително когато това е съчетано с прочувствена възбуденост.

Остеохондроза, радикулит и инфектиране на гръбначния дирек.

Хроничната остеохондроза може да се трансформира в радикулит или инфектиране на коренчетата на гръбначно-мозъчните нерви. Радикулитът може да възникне вследствие на стрес и провокираните от това мускулни конвулсии, при тежко физическо натоварване или под въздействието на външно изстудяване. Болестта се характеризира със мощни болки и наложително ограничение на придвижванията. В взаимозависимост от локализацията си, съществуват лумбо-сакрален (поясно-кръстцов) радикулит/плексит, торакален (гръден) радикулит, цервикален (шиен) радикулит и брахиален (раменен) плексит. Поясно-кръстцовият радикулит е обвързван с инфектиране на седалищния нерв и се характеризира със мощна болежка, който лишава болния от сън и лимитира придвижванията му.

Обострянето на остеохондрозата на гръдния и шиен отдели на гръбначния дирек се характеризира със конвулсия на сухожилията на дланите и палците на ръцете, затруднено прегъване на ръцете, понижаване на чувствителността в ръцете, болки в ставите. С годините тялото се изкривява напред или обратно и се развива старческо прегърбване.

Доколкото нервната система ръководи всички процеси в организма, несъответствието на Вятъра може да докара и до заболявания, свързани с другите органи и системи: исхемична болест на сърцето, атеросклероза, инсулт, инфаркт, артроза и полиартрит, захарен диабет, болести на черния дроб, бъбреците, болест на стомашно-чревния тракт, сухожилия, стави, дихателния път, кожни заболявания, заболявания на пикочо-половата система и други

За лекуването на болесттите, които пораждат вследствие на дисбаланс на Вятъра е належащо първо да се изяснят аргументите за разстройството, да се успокои съзнанието, да се контролира метода на живот. Диетата би трябвало да съдържа питателна и сочна храна, в която доминира сладкия, соления и киселия усет. Например – сварени плодове със загряващи подправки – канела, кардамон, карамфил и други, агнешки или телешки бульон, джинджифилов чай и други

Болните би трябвало да поддържат връзка с приятни хора, да гледат комедии, да четат радостни разкази. Човек е задължен да се научи да бъде добър към останалите и да съумява да прости обидите.

Назначават се фитопрепарати, които успокояват нервната система и загряват организма. Особено значение при лекуването на заболяванията на Вятъра играят вярното хранене и метода на живот. Обезателно би трябвало да се съблюдават режим на отмора и задоволително количество сън. Да се живее в топло помещение и да се заобикаля мраз и вятър.

Източник: monchara.eu/

tibet-medicine.ru
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР