Когато бъде обнародвана актуализацията на бюджета хората ще могат да

...
Когато бъде обнародвана актуализацията на бюджета хората ще могат да
Коментари Харесай

Служебни и товарни автомобили няма да ползват 25 ст. бонус при зареждане

Когато бъде обнародвана актуализацията на бюджета хората ще могат да употребяват отстъпката от 25 стотинки за бензина. Днес няма ексклузивен брой на Държавен вестник, тъй че най-вероятно обнародването ще се случи на следващия ден, а законодателят дава тридневен период за използване. Това значи, че от събота клиентите би трябвало да могат да се възползват от държавната помощ.

Мярката е пожелателна, само че всички членове на асоциацията са подготвени да я ползват, посочи пред БиТиВи Светослав Бенчев от Петролната и газова асоциация (БПГА).

Клиентите би трябвало да питат на бензиностанциите дали се ползва държавната мярка. Бенчев счита, че е добре, че мярката е пожелателна, а не наложителна. Мярката се отнася за евтините горива, както и за мотори и леки коли. Служебни и товарни коли няма да употребяват отстъпката, както сподели Бенчев. Тепърва ще се разисква дали бензиностанциите ще оферират и други отстъпки на клиентите си.

Има отлив на клиенти, разясни още Светослав Бенчев. Той чака цените на бензина да се задържат на това равнище. Няма по какъв начин да падне цената на бензина, по думите му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР