Koenigsegg Gemera е четириместен хиперавтомобил, който може да развие скорост

...
Koenigsegg Gemera е четириместен хиперавтомобил, който може да развие скорост
Коментари Харесай

Как 3-цилиндровият двигател на Koenigsegg постига 600 конски сили

Koenigsegg Gemera е четириместен хиперавтомобил, който може да развие скорост от 0 до 62 мили/ч за 1,9 секунди, само че може би най-забележителното нещо в тази шведска ракета е нейният 2,0-литров редови трицилиндров мотор с два турбокомпресора, който развива зашеметяващите 600 конски сили (плюс 443 фунта въртящ момент).

Джейсън Фенске от Engineering Explained дава подробна информация за това по какъв начин Koenigsegg извлича толкоз доста мощ от толкоз дребен мотор. Започва се с цилиндрите. Те може да не са доста, само че са много огромни. Всъщност те са по-големи от цилиндрите в 5,0-литровия V8 на Koenigsegg, отбелязва Фенске.



Koenigsegg също по този начин усилва мощността на този мотор до 11. Неговите два турбокомпресора създават доста налягане (29 psi), само че сходно на мотор с атмосферно пълнене, 3-цилиндровият мотор може да се върти на високи обороти. Червената линия е 8 500 об/мин. Това значи, че буталата се движат извънредно бързо. Според Фенске скоростта е почти същата като тази на сегашните мотори от Формула 1.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР