Кобилата Лили от село Звъничево, съпроводена от Ива Атанасова спечели

...
Кобилата Лили от село Звъничево, съпроводена от Ива Атанасова спечели
Коментари Харесай

Кобилата Лили с награда за Най-красива

Кобилата Лили от село Звъничево, съпроводена от Ива Атанасова завоюва класацията за най-красив кон в 18-тото издание на националното съревнование " Най-силните коне на България ", което се организира край село Варвара и бе проведено от някогашния кмет на селото Георги Пенев.

Проявата се състоя в местността „ Овчарниците ” край някогашния цех за стоманени тръби и беше за изтегляне на товари от коне тежковози, разпределени в няколко категории.

Общо 42 животни се включиха тази година в конкуренцията за изтегляне на товари.

В най-леката категория - 500 кг. първи се класира кон Йоаким, със притежател Чочо(Ихтиман). Негови подгласници станаха кон Бараж на Бисер от Злокучене и кон Боби на Силата от Костандово.

В категорията 600 кг. конкуренцията завоюва кон Торо на Николай Андреев(Златица). Втора и трета позиция заеха кон Арап на Венци от Костандово и кон Йаким на Баличеята от Ихтиман.

При 700 кг. животни първи се класира кон Вихър на Цанко Василев от Трудовец. Втори остана кон Румънеца на Христо Куртев от Велинград, а трето място зае кон Тодор на Николай Андреев(Златица).

В кат 800, 900 и 1000 кг. бяха наградени единствено спечелилите. Съответно те са кон Макс на Петър Славков(Етрополе), кон Йаким на Петър Андреев(Златица) и кон Атила на Валето(Ихтиман)

Призьорите си поделиха общо 4 200 лв. от наградния фонд.

Със 150 лв. беше премиран и най-красивия кон.

Това е кобилата Лили от Звъничево, която завоюва класацията с още 5 грациозни животни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР