Коалицията за медийна грамотност (КМГ) в сътрудничество с организациите Techsoup

...
Коалицията за медийна грамотност (КМГ) в сътрудничество с организациите Techsoup
Коментари Харесай

В Костинброд се проведе обучение за повишаване на медийната грамотност

Коалицията за медийна просветеност (КМГ) в съдействие с организациите Techsoup Europe и Funky Citizens и с общителното подпомагане на управлението на община Костинброд проведоха образование за повишение на медийната просветеност на лица от общината от разнообразни класи. Семинарите са част от провеждащата се за четвърти път акция „ Дни на медийната просветеност “ на КМГ, в която членуват организации в региона на образованието, публицистиката и гражданското присъединяване, университетски представители, както и специалисти в тази област.
Обученията на тематика „ Повишаване на медийната просветеност “ ще се проведат на и на 25 февруари, и 2 март 2021 година от 17,30 ч. в дребния салон на Народно читалище „ Иван Вазов “ – Костинброд. През първия ден от форума, преподавател бе господин Цветан Петров – член на Коалицията за медийна просветеност, дълготраен публицист, учител по български език и литература и началник на клуб „ Журналистика “ в Средно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “, с асистент журналистката госпожа Валерия Иванова.
 Община Костинброд oтбелязa 148 години от обесването на Васил Левски в Шияковския манастир „ Св. Архангел Михаил “ Община Костинброд oтбелязa 148 години от обесването на Васил Левски в Шияковския манастир „ Св. Архангел Михаил “
148 години изминаха от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, само че България продължава да скърби за своя „ един син&...
В семинарите са включени към 15 лица, от които секретари на читалища, читалищни служащи от НЧ „ Иван Вазов “ – Костинброд /вкл. библиотекари/, четирима чиновници на Общинската администрация, по един представител на Дневния център за работа с деца на улицата, на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция, както и на пенсионерските клубове „ Люляк “ и „ Кавака “.
Подобни образования се организират и в други български общини.
Предвиждат се 5 съществени действия /модули/ за четирите обособени дни на образованието, включващи теоретична част, презентации, изследване, извършения, работа по групи, полемики. Участниците ще дискутират рисковете и надеждността на другите медийни канали и източниците на информация, ще бъдат осведомени с детайлите на подправените вести и по какъв начин да ги разпознават, като ще работят с подвеждащи и същински текстове. Те ще бъдат осведомени и за пропагандата и конспирациите.
Специална тематика в образованието е „ Онлайн измамите, подправените профили и рисковете от тях в интернет “. На онлайн измами, както и на други измами, за жалост, постоянно са жертви възрастни хора. В този смисъл, участниците ще добият визия за типовете измами и рисковете от шерване на персонална информация във Facebook и други обществени мрежи, ще знаят разпоредбите при основаване и издание на медийно наличие в интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР