Коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България измества всички формации по

...
Коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България измества всички формации по
Коментари Харесай

ПП-ДБ с най-много похарчени пари за реклама в медии - близо 1 млн.! Разкешили са предимно в bTV и NOVA

Коалицията " Продължаваме Промяната – Демократична България " измества всички обединения по направени разноски, с вложените в медийна реклама 997 450 лв. (и с растеж от над 800 хиляди лв. за последните 10 дни). Основният дял на тези средства е ориентиран към двете частни национални малките екрани – bTV и NOVA. Това демонстрират данни на Института за развиване на обществената среда (ИРПС), който наблюдава средствата, които участниците в предизборната акция са отделили за реклама в медиите.
 
Два дни преди изборите (към 30.03.) данните демонстрират, че партиите и обединенията са отделили 2 395 882 лв. (без ДДС). Това е растеж от над 1 млн. лв. по отношение на предходния интервал. Мониторингът включва формалните страници на 39 национални и районни медии – 9 малките екрани, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 осведомителни уеб сайтове и организации.
 
Кои партии похарчиха най-вече? Обикновено в последните 10 дни от акцията постоянно се следи растеж в разноските за реклама. Тогава най-усилено се популяризират партийните послания, с цел да стигнат до гласоподавателите, които да се засилват и гласоподават в изборния ден. И в тази акция, в последните 10 дни, се вижда сериозен растеж на разноските за медийно отразяване.
 
Това се дължи в най-голяма степен на повишаването на разноските на обединението " Продължаваме Промяната – Демократична България ". Тя измества всички обединения по направени разноски, с вложените в медийна реклама  997 450 лв. (и с растеж от над 800 хиляди лв. за последните 10 дни).
 
Основният дял на тези средства е ориентиран към двете частни национални малките екрани – bTV и NOVA. На второ място по разноски са надлежно " Възраждане " – 373 211 лв., които са нараснали разноските си с над 100 хиляди лева за последните 10 дни. Те залагат главно на телевизионна реклама.
 
Следват ги ГЕРБ-СДС с 258 800 лв., като разноските на обединението за реклама в проследяваните медии са нарастнали с едвам 2 хил.лева. От обединението разпределят относително отмерено средствата си за реклама сред типове медии – малките екрани, онлайн и печатни медии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР