“Коалицията на войната“ промени дневния ред и вкара точка за

...
“Коалицията на войната“ промени дневния ред и вкара точка за
Коментари Харесай

Христо Проданов: Вместо да гласуваме безплатни учебници до 12 клас, “коалицията на войната“ постави българските деца на заден план

“Коалицията на войната “ промени дневния ред и вкара точка за одобряване изпращането на оръжие за Украйна

„ Когато имаш концепция да подкрепяш обещано държавно управление и обещано болшинство, тогава можеш да обърнеш внимание на политическия диалог. Но ние ясно сме декларирали, че първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. В тази връзка, чисто цивилизационно като държание, е откакто бяхме поканени от проф. Габровски, да отидем на срещата и персонално да му заявим каква е нашата позиция по отношение на държавно управление с първия мандат. “ Така зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов коментира в ефира на Novanews вчерашната среща сред левицата и проф. Габровски.

По думите му от левицата от дълго време имат бележки по работата на основния прокурор. „ Ние желаеме да има правосъден надзор в актовете му. Не каузи, които са оскъдни да се гледат, а други, които са от огромно публично значение и свързани с хора във властта – да бъдат замитани под килима. Защото още не сме чули отговор на въпроса за кюлчетата, за пачките, за корупцията по автомагистралите “, уточни той.

Според социалиста сме очевидци на съставяне на болшинства по разнообразни политики. „ Това, което сутринта стана в Народното събрание – така наречен “коалиция на войната “ силово промени дневния ред, закри съвещанието, с цел да вкара точка за одобряване изпращането на оръжие и евентуално бойци за Украйна “, съобщи Проданов и посочи, че по този метод България може да стане страна във войната.

„ В момента преглеждат военна помощ, а освен военно-техническа, което включва и опцията за изпращане на бойци “, предизвести той.

Във връзка с решението съвещанието да бъде закрито Проданов съобщи: „ Това оръжие е закупено с парите на българския народ. Какво крият от българския народ, какво ще изпратим от това, което е купено с неговите пари? Това ли е класифицирана информация? “, попита социалистът и продължи: „ Ние направихме процедура да дойдат всички, които са вносители на това предложение – министър-председателят, президентът, като висш главнокомандващ, и министърът на отбраната. Нито един от тях не желае да се появи и да изясни каква е задачата на това преждевременно решение “, уточни той.

По думите на Проданов на днешното съвещание е трябвало да бъде прегледан въпроса с безплатните учебници до 12-и клас. „ Обаче така наречен “коалиция на войната “ избра като по-важно изпращането на оръжие за Украйна и оставиха българските деца на по-заден проект. Дневният ред на обществото не е оръжието за Украйна, а тези въпроси, които ние предлагаме, борим се и обсъждаме “, категоричен е депутатът от Българска социалистическа партия.

За левицата е значимото хората да имат високи приходи и да могат да си заплащат сметките. „ Затова през вчерашния ден публично благодарихме на всички парламентарни групи, които поддържаха нашето предложение за 850 лева минимална работна заплата – точно тъй като за нас това е значимото “, заключи Христо Проданов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР