Коалицията на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се запазва, стана ясно

...
Коалицията на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се запазва, стана ясно
Коментари Харесай

Коалицията на ГЕРБ и Патриотите запазва състава си

Коалицията на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се резервира, стана ясно след съвещанието на съдружния съвет, траяло близо 4 часа. Раздор в патриотичната коалиция няма да има.

Според водача на „Атака“ напрежението е достигнало такава мощ, че би трябвало да бъде туширано.

„Кое е по-важното – да останем в ръководството или да се разтурим и да не знаем какво следва. Ние взехме решение, че второто е по-вредно за народа и страната. И цената от това решение ще я платим отново ние“, съобщи Сидеров. „Надявам се да вземем поука. Надявам се да създадем по този начин, че да не разрешаваме разтурването на ръководството, което ще докара до вреди за страната и народа“, сподели той.

„Благодаря на сътрудниците за това, че през днешния ден имахме опция да изговорим тематиките, които предизвикаха напрежение през миналите дни“, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му съдружното съглашение продължава да се извършва.

По отношение на оставките на тримата министри, Цветанов съобщи, че този диалог ще бъде удължен на съдружен съвет в понеделник, когато ще приказват персонално за всяка от подадените оставки.

„ Темата за оставките ще дискутираме в понеделник и там ще беседваме персонално за всяка една. Към сегашния миг няма стартирана процедура по точка 6 (от съдружното съглашение, бел. ред.), където е записано да се търси координиране. То ще бъде направено в понеделник. Имаме министри в оставка, само че нямаме стартирана процедура, която да е влезнала в Министерски съвет за смяна на състава му “, изясни Цветанов.

Може патриотите да имаме остарели разправии, само че не сме простаците, които ще върнат Движение за права и свободи във властта, съобщи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. „ Ние сме доста прочувствени, само че вие какво желаете – тройната коалиция, в която един ви приказва за чипа, различен ви приказва за някаква заедност, трети за някаква джендърска просвета. По-добре е, когато ние даже обществено слагаме проблемите “, сподели Каракачанов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР