Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна. Това

...
Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна. Това
Коментари Харесай

БСП се събра на национален съвет, решава как да се яви на изборите

Коалицията към сегашния миг се резервира същата, няма смяна. Това съобщи пред публицисти Филип Попов преди началото на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия през днешния ден.  

" Разбира се, Националният съвет може да реши нещо друго, само че нямаме такива поръчки все още ", сподели той. 

Костадин Паскалев уточни, че чака на днешния Народно събрание да бъде разискван въпросът с делегатите за конгреса.

Надявам се да се посочи делегатският състав на конгреса, защото бяха направени поредност от безобразия, сподели той и добави, че противоуставно били отстранени делегати. Паскалев допусна, че това е направено, тъй като те са отправяли рецензия към управлението на левицата. 

Кирил Добрев също сподели, че чака да се разбере за какво има отстранени делегати. По думите му са отстранени над 70 делегати. Той уточни, че, съгласно устава, правото на мястото на пратеник се губи при смъртен случай, овакантяване на партията или при физическа неспособност да се явиш. " Всички тези хора, част от тях ще бъдат през днешния ден тук, са в качеството си на плащащи членския си импорт и работещи за Българска социалистическа партия, само че са отстранени от конгреса ", уточни Добрев.

На въпрос дали на конгреса ще има опит за промяна на водача, той отговори: Конгресът може да направи всичко, може и да отнеме пълномощията на Корнелия Нинова да бъде ръководител.

Очаква се Националният съвет на Българска социалистическа партия да утвърди съдружната формула за присъединяване в парламентарните избори и да дефинира график за осъществяване на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на регионални препоръки за нареждане на листите по регион.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР