Коалиция и Инициативата Зелени закони организират нов национален протест

...
Коалиция  и Инициативата Зелени закони организират нов национален протест
Коментари Харесай

Нов екопротест иска трайно решаване на проблема със застрояването по Черноморието

Коалиция „ и Инициативата „ Зелени закони ” провеждат нов народен митинг срещу унищожаването на природата по. Протестни прояви довечера ще се проведат в София, Пловдив и Русе. Акциите са планувани три седмици след демонстрацията пред Министерския съвет, с която еколозите желаеха трайни решения за справяне с противозаконното строителство.
„ Продължава да виси опасността за застрояване на. Това е един от мотивите за митингите довечера – настояваме този проблем да бъде решен един път вечно и най-големият дюнен комплекс в България, едно от най-красивите места по българското Черноморие да бъде непокътнато, да бъде върнато като държавна благосъстоятелност. Дюните още веднъж да станат дюни, да придобият статут на дюни, а горите да си останат гори “, разяснява пред БНР Иван Радев от.
„ Става дума за доста огромни финансови ползи. Заменени там са над 4 хиляди декара дюни и гори. Общата повърхност на тези заменки е над 4 хиляди декара и се намират на едно извънредно привлекателно място – това е най-дългият плаж в България “, добави той.
 Екоактивисти на митинг в София против застрояването по Черноморието Екоактивисти на митинг в София против застрояването по Черноморието
Десетки стачкуват пред Министерски съвет против застрояването по Черноморието, предава БНР. Конкретният мотив е отпадането на възбрана...
Протестът не е единствено за Камчийски пясъци, посочи Иван Радев. Природозащитниците упорстват ръководещите от ГЕРБ да спазят даденото заричане да се наложи възбрана за застрояване на първа линия по морето и отвън обитаемоте места.
В местността Поляните до Синеморец, едно от последните останали незастроени места по Черноморието, към този момент има стартирани градежи и издадени разрешителни, даде различен образец Радев.
Преди изборите е положително време еколозите да се извърнат освен към ръководещите, само че и към останалите, които са се устремили към Народното събрание, счита Иван Радев.
„ Да се замислят и те за ограниченията, които би трябвало да вземат, с цел да спре това, което на всички българи им е писнало – да отидат на морето и да видят обичаното си място унищожено, застроено по най-грозния и жесток метод. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР