Коалиция "БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно

...
Коалиция "БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно
Коментари Харесай

Голяма политическа новина от БСП и АБВ

Коалиция "БСП за България " подписа съглашение с АБВ за взаимно присъединяване в изборите за Народно заседание на 14.11.2021г. Това оповестиха от Българска социалистическа партия.

Зам.-председателят на левицата Атанас Зафиров, който представляваше обединението съобщи, че процесът на консолидация в ляво не е спирал в последните години. Според него в този момент е открит правилният път.

"Ние от Българска социалистическа партия и "БСП за България " имаме желанието да развием и разтеглим обединението и да вървим дружно напред ", съобщи социалистът.

Той акцентира, че за това свидетелства и фактът, че на предните избори в необятното ляво обединяване е имало 18 партии, организации, и цивилен придвижвания, а на тези избори те са 21.

Атанас Зафиров акцентира, че по стратегия общите хрумвания сред Българска социалистическа партия и АБВ са повече, от тези по които се отличават. "Нашата взаимна работа в последния парламент беше доста вярно разчетена от българския гласоподавател, за това социологическите изследвания дават повишение на доверието в нашата коалиция ", изясни той.


Зафиров съобщи, че Българска социалистическа партия организира редица срещи в последните дни със синдикати, работодатели и браншови организации.

"На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е голямо. На всички ни е ясно, че идващото държавно управление го чакат доста тежки времена. Много е значимо на кой ще се гласоподава доверие, и кой е посочил че може да изважда страната от такива тежки обстановки ", акцентира зам.-председателят на левицата.

Зафиров съобщи, че Българска социалистическа партия предлага три типа ограничения. На първо място той уточни, че в кратковременен проект левицата предлага проект за първите 100 дни с акцент в областта на енергетиката, енергоносители, отплата на обществено слаби семейства; опазване на здравето. Като средносрочни ограничения на второ място Зафиров уточни Бюджет 2022г.

"В най-оптимистичен вид идващото Народно заседание може да стартира в последната седмица на месец ноември. По-рано от средата на декември няма да може да се стартира работа по бюджета. За това ние би трябвало да сме подготвени с предложение за Бюджет ", сподели той.

В дълготраен проект Зафиров добави, че левицата залага на пакет от законопроекти, касаещи обществената политика, приходите, образованието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР