КНСБ настоява за спешно свикване на Националния съвет за тристранно

...
КНСБ настоява за спешно свикване на Националния съвет за тристранно
Коментари Харесай

КНСБ иска свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество

КНСБ упорства за незабавно привикване на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), с цел да бъдат разисквани пакетът от антикризисни ограничения и размерът на минималната работна заплата. Това се показва на уеб страницата на синдиката.

В писмо, изпратено до премиера Кирил Петков и до вицепремиера, министър на финансите и ръководител на НСТС Асен Василев, от Конфедерацията поддържат ограниченията към работещите и цялото общество, само че са несъгласни с метода, по който пакетът бе показан, без да бъде координиран с всички членове на НСТС.

" Социалните сътрудници бяхме осведомени от медиите за стъпките, които изпълнителната власт счита да предприеме като антикризисни ограничения, ориентирани директно към хората, които ние представляваме. Винаги сме считали, че общественият разговор изисква въпросите на виталното ниво, благосъстоянието и покупателната дарба да се разискват с представителите на служащите, чиновниците и работодателите ", се показва в позицията на КНСБ. 

Синдикатът упорства финансовият министър да показа пред обществените сътрудници желанията и плановете на министерството по отношение на увеличението на минималната работна заплата. 

КНСБ упорства да бъде спазена процедурата на авансово координиране в Националния съвет за тристранно съдействие и настоящите комисии и препоръки към него. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР