Книгите са различни светове, в които човек преоткрива себе си.

...
Книгите са различни светове, в които човек преоткрива себе си.
Коментари Харесай

10 силни книги, които ще променят живота ви

Книгите са разнообразни светове, в които човек преоткрива себе си. Има мощни творби, които оставят отпечатък у нас и трансформират възгледите ни на живота. Такива са и тези 10 книги, които могат да ви трансформират, в случай че им дадете късмет...
1. Стефан Цвайг " 24 часа от живота на една жена "
Австрийският публицист, като никой различен, е в положение намерено и в това време напълно тактично да приказва за най-интимните човешки прекарвания. Давайки изложение на най-малките елементи, той обрисува облиците по този начин действително, че ни се коства че са тук до нас.
2. Джоан Харис „ Петте четвъртини на портокала “
Най-малката щерка в едно семейство наследява от майка си единствено една готварска книга. В своето малко кафене тя стартира да готви по рецептите от тази книга, пробвайки се да разчете ситния шрифт, допълван сред редовете. Книгата ни споделя за извънредно минало, което от време на време е по-добре да заключим надълбоко в килера и да не разбутваме в никакъв случай.
3. Уинстън Грум „ Форест Гъмп "
Книгата е по едно и също време въплъщение на мита за американската фантазия, премесена със мощна ирония и трогателна любовна история. Заслужава да се означи, че в книгата за разлика от кино лентата героят е малко по-умен а случките са фантастични.
4. Аркадий и Борис Стругацки „ Понеделник стартира в събота “
Ако има място, което не бихте желали да напускате в никакъв случай, то това би било точно института по магия и чудо, където магията се учи от надълбоко научната й страна, а работата си там, хората обичат толкоз, че даже пропущат празниците. Когато стигнете финала на книгата ще ви се прииска просто незабавно да я започнете отначало.
5. Себестиен Жаприсо „ Жената в колата с очила и пушка “
Прекрасна психическа детективска история, в която най-интересното са героите. Книгата е наситена с атмосфера: можете да почувствате вятъра, да помиришете морето, да усетите несигурността на героинята, нейното обезсърчение, опитваща се да премисли живота си и да открие същинското си " Аз ".
6. Мопасан „ Бел ами “
История за кариерата на един елементарен съблазнител и плейбой. Въпреки обстоятелството, че достолепието на основния воин не коства и една стотинка, вие следите неговите завършения със спотаен мирис. Той съумява елементарно, решително и необмислено да се изкачи по обществената стълбица. И най-забележителното е освен неговата досетливост, само че и самото обществото, в което той съумява да направи кариера.
7. Януш Вишневски " Самота в мрежата "
Трогателен разказ за любовта. Героите се срещат в интернет чат, където споделят еротичните си мечти, описват истории от живота си. Срещнайки се след това в Париж, най-голямото тестване пред любовта им се оказва самата среща.
8. Габриел Гарсия Маркес " Любов по време на холера "
Смуглата хубавица Фермина отхвърля младежката си обич и се омъжва за академик, който желае да избави испанските колонии от чумата. За любовта се споделя с възприятие, с усмивка и по този начин поетично, както може да се чака и да не се чака от Маркес.
9. Дейвид Мичъл „ Облакът Атлас “
Романът на Мичъл не може да се претупа на бързо. В него следва да се потопите като в невероятна симфония, съвършено съзвучието от шест инструмента, шест живота на една душа.Това е книга, която всеки ще разбере по своему: тя е като мозайка от разнообразни хора, които сформират изцяло друга картина. Магия? Без подозрение. Магията на думите в най-чист тип.
10. Харпър Ли “Да убиеш присмехулник”
Книга за порастването на едно малко момиче, което се случва посредством завършения, забавление и взаимоотношения с връстниците й. На неуморното момиче й следва да научи доста, включително и за несправедливостите на живота – в отношението към децата, към слабите, към тези с различен цвят на кожата. Като резултат ще забележим, че не от цвета на кожата, общественото състояние или публичното мнение зависи добротата, съчувствието и взаимопомощта. Тези неща зависят от душата на човек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР