Книги на български автори ще намират сами своите читатели в

...
Книги на български автори ще намират сами своите читатели в
Коментари Харесай

Стартира националната кампания Зелено четене

Книги на български създатели ще намират сами своите читатели в паркове и градини в по-големите градове на страната. Това ще се случи по време на под мотото „ Книгите сами ни намират “. Тя започва на 27 май и ще продължи до 26 юни. Всички, които са се сдобили с ново четиво, би трябвало да създадат фотография и да я разгласяват в обществените мрежи с #книгодар.Всеки, който желае да стане дипломат на акцията, може да го направи, като остави своя книга на същите места, на които могат да бъдат открити и останалите.
Двигател на акцията е младият публицист и създател на " Орденът на скорпионите " Надежда Динева. Кампанията ще обхване градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен и Благоевград. Основни цели на акцията са популяризирането на четенето на публични места и това да служи за образец на подрастващите, както и творчеството на млади български създатели да доближи до повече хора. " Инициативата има за цел да изненадва, да въодушевява, както и да ни свързва посредством положително. Затова и „ избраниците “ на книгите би трябвало да подарят своя книгодар на различен, откакто го прочетат ", изяснява авторката. В рамките на акцията ще се организира и литературно четене на фрагменти от участващите книги.
 Деца събират храна за животни в Стара Загора Деца събират храна за животни в Стара Загора
За втора поредна година детска градина „ Светлина ” в Стара Загора провежда акция с благотворителна цел за събиране на х...
В столицата книгите ще бъдат оставени персонално от създателите, които вземат участие в " Зелено четене ", а в останалите градове ще оказват помощ доброволци. 
„ От 10 години работим за развиването и поддръжката на млади български гении, откриваме и подкрепяме млади създатели, имаме зад тила си богат набор от сполучливо осъществени акции в поддръжка на четенето. Особено щастливи сме, че тази самодейност се реализира по концепция на наш гений, осъществен към този момент млад създател – Надежда Динева и някогашен ученик на Центъра ни за млади гении в град Бургас. Няма по-ценно от това да видиш по какъв начин задачата ти се предава на поколенията и да имаш шанса да сбъдваш един до друг с децата си. Благодарим на Надя за поканата и сме уверени, че „ Зелено четене “ ще остави дълготраен отпечатък измежду четящите! “ показа Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “
Към момента в " Зелено четене " безплатно със своите произведения са се присъединили 10 български създатели. Участват и 2 сборника с най-хубавите произведения на български младежи от последните две издания на националния конкурс „ И децата покоряват светове! Покажи, че можеш! “. Сборникът „ Разказ в 10 фрази “ излезе едвам преди няколко дни и неговите читатели ще могат да се допрян до гения на млади българчета, дебютиращи със своите произведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР