КНИГИ Коледният панаир на книгата се открива днес в НДК

...
КНИГИ Коледният панаир на книгата се открива днес в НДК
Коментари Харесай


КНИГИ

Коледният панаир на книгата се открива днес в НДК и ще продължи до

КНИГИ

Коледният панаир на книгата се открива през днешния ден в НДК и ще продължи до края на седмвицата – 16 декември.

От 17.30 часа в Унгарски културен институт ще се състои премиерата на новата книга на доктор Радка Пенчева „ Забравени и незабравими “.

КОНЦЕРТ

В зала 1 на НДК от 20.00 часа ще се организира концертът „ Златните БГ шлагери на всички времена “ . Участват Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Петя Буюклиева, Силвия Кацарова, Стефка Берова, Мими Иванова, групите Сигнал, Трамвай №5 и други

В кино „ Люмиер Лидл “ от 18.30 часа ще бъде показан Концертен запис – Хайдн – оратория „ Сътворението “.

В зала „ България “ Оркестър „ Симфониета „ София “ излиза в 19 ч. на сцената за  празничен концерт „ Музикална Коледна магия “.

ЛЕКЦИЯ

за гравитационните талази ще изнесе нобеловият лауреат по физика проф. Бари Бариш в Българска академия на науките от 17 часа.
Проф. Бариш работи в Калифорнийския софтуерен институт. Повече от 20 години управлява план за обсерватория за наблюдаване на гравитационни талази посредством лазерна интерферометрия. През 2015 година са следени за първи път гравитационни талази, резултат от сливането на две " черни дупки ", което е първото доказателство за тяхното битие, предсказано преди 100 години от Айнщайн в Общата доктрина на относителността. 
През 2017 година Нобеловият комитет присъжда премията за физика на Бари К. Бариш и още двама учени за триумфа на програмата. 

Лекцията на доцент Мария Папазова : " Пътят на здравето - от клетката до Бога " ще се състои в Къщана на София от 19.00 ч.
" Това е холистична лекция, резултат от близо 40 годишния ми професионален опит като доктор, минал през дейна трудова активност „ на всички фронтове “ - клиника по ендокринология, няколко столични поликлиники, незабавен кабинет, проучвател в Българска академия на науките и след това - с цената на десетки курсове и образования - построен експерт по интегративна медицина. Лекцията е квинтесенция на целия ми опит. “

ИЗЛОЖБАТА

„ Съвременно българско изкуство ” може да посетите от 18.30 часа в артгалерия НДК.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР