Книгата на рекордите на Гинес официално призна котка на име

...
Книгата на рекордите на Гинес официално призна котка на име
Коментари Харесай

Гинес обяви най-старата жива котка в света

Книгата на върховете на Гинес публично призна котка на име Флоси от Обединеното кралство за най-старата жива котка в света. Флоси беше оповестена за най-старата котка на планетата на 10 ноември, тя е на 26 години и 329 дни. Тази възраст почти подхожда на 120 човешки години. През декември 1995 година чиновник на болница в окръг Мърсисайд взел животното от улицата. Десет години по-късно първият притежател на Флоси умрял и сестра му я приютила. Котката живяла в новата къща още 14 години, до гибелта на втората си собственичка. Тогава животното бе взето от сина на първия притежател.

През август 2022 година мъжът осъзнал, че към този момент не може да се грижи вярно за 26-годишната Флоси, защото тя оглушала и съвсем изцяло ослепяла. Той дал домашната фаворитка на подслон за котки.

Служителите на институцията бяха доста сюрпризирани, когато откриха, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години, и взеха решение да се свържат с Книгата на върховете на Гинес, с цел да схванат дали Флоси е най-старата котка в света. В резултат на това котката в действителност беше приета за най-стария представител на своя тип. Флоси беше прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя сподели, че макар възрастта си, загубата на слуха и неприятното зрение, столетницата е доста гальовна и любопитна, обича да си похапва добре и бързо се приспособява към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от Съединени американски щати. Тя е родена през 1967 година и умря през 2005 година на 38 години и три дни. По-рано беше обявено, че в Съединени американски щати умря най-старото куче в света, съгласно Книгата на върховете на Гинес. Териерът на име Пебълс беше на 22 години.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР