Книгата на Ерик Бертран Ларсен промени литературата за лична мотивация

...
Книгата на Ерик Бертран Ларсен промени литературата за лична мотивация
Коментари Харесай

Адската седмица – ръководство за успех, вдъхновено от тренировките на военноморските тюлени

Книгата на Ерик Бертран Ларсен промени литературата за персонална мотивация
Световноизвестният ментален треньор и някогашен боен от спецчастите Ерик БертранЛарсен демонстрира на процедура по какъв начин да рестартираш живота си единствено за седем дни в книгата си „ Адската седмица “, която промени основите на приложната логика на психиката и персоналната мотивация. Книгата е един от най-големите международни бестселъри в региона и в този момент излиза на български в издание на „ Персей “ и превод на Галина Узунова. Седемте дни, в които да промениш живота си, не са елементарни дни. „ Адската седмица “ е въодушевена от тренировките на военноморските тюлени, особено приспособена по този начин, че да помогне на всеки от нас да реализира дълготрайно професионални и персонални триумфи. Методът на Ларсен може в действителност да промени живота ти, като те накара със лични сили да пречупиш рестриктивните мерки, които самичък си налагаш.
Книгата предлага необятен набор от техники за самоусъвършенстване, практични препоръки и една изцяло нова вероятност в живота. Човек в действителност може да промени живота си единствено за седем дни. За задачата е нужно да си провежда седмица, в която физическите сили и душeвността му да са на границата на оцеляването, т.е. да излезе от рутината и да рестартира метода си на живот.
Общите правила, които се съблюдават през тези 7 дни, включват: ставане в пет часа и лягане в 22 часа, през цялата седмица се използва единствено здравословна храна, занимания със спорт най-малко един часденвно, да не се водят празни диалози, да не се гледа телевизия, да не се употребяват обществените мрежи и връзката в тях. През „ Адската седмица” човек би трябвало да се концентрира върху това да бъде в най-хубавата си форма и да извършва настоящите си задания.
Всеки ден от седмицата се отработват избрани задания. В понеделник се построяват верните привички, като нездравословните се заменят с позитивни и се излиза отвън стандарта. Във вторник се намира оптималното положение за работа, най-правилният режим.В сряда се усъвършенства времето, като се отстраняват процесите, водещи до безрезултатна загуба на време.В четвъртък се става в пет часа сутринта и се ляга за спане в петък в 22 часа. Целта е човек да разбере, излизайки от зоната си на комфорт, че ресурсите му са доста по-големи, в сравнение с може да си показа. Петък е ден за възобновяване и учи по какъв начин да си почиваме дейно. В събота се отдаваме на разговора със себе си, а в неделя поглеждаме живота си в вероятност. Търсим отговор на въпросите: въпросите: „ Коя е моята висша цел?”; „ Следвам ли мечтания си път?”, „ Всеки ден ли употребявам своите благоприятни условия на 100%?”, „ Как мога през днешния ден да бъда по-добър?”, „ С какво ще се гордея със себе си през днешния ден, когато вечерта си легна да дремя?”
„ Адската седмица” е нещо като глътка чист въздух. Помага ти да излезеш от автоматизма, да спреш за миг и да преосмислиш живота си. Задаваш си доста значими въпроси, за които нормално нямаш време. Забелязваш, че към теб има доста благоприятни условия и порти, които можеш да отвориш.
Ерик БертранЛарсен е един от най-известните ментални треньори в света, сполучлив бизнесмен и някогашен боен парашутист, служил в Босна, Косово, Македония и Афганистан. Детството му напълно не е било леко. Като дребен бил миличък и унизен от връстниците си. Намирал разтуха, като четял за разнообразни спортисти, изобретатели, политици, полярни откриватели – все персони, постигнали нещо неизмеримо в живота си. Вдъхновявал се от достиженията им и не на последно място от обстоятелството, че огромна част от тях също са имали мъчно детство.
Сега той оказва помощ за триумфа на мениджъри на международни компании, професионални спортисти, олимпийски медалисти. Популярността му прекрачва границите на родината му Норвегия, а измежду клиентите му са Microsoft, Бостънската консултантска група, енергийният колос „ Статойл “.
Освен военната подготовка като военноморски тюлен, той има и магистърска степен по бизнес и стопанска система.
С книгата му животът ви фактически може да се промени съществено.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР