Кнежа. От българското училище зависи дали България ще има достойно

...
Кнежа. От българското училище зависи дали България ще има достойно
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Училището се нуждае от подкрепата на институциите, за да води България напред

Кнежа. От българското учебно заведение зависи дали България ще има почтено място в бъдещето. То се нуждае от поддръжката на институциите и локалната власт, с цел да води България напред. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по отбелязването на 110 години от основаването на Професионалната гимназия по земеделие „ Стефан Цанов “ в град Кнежа, оповестиха от прессекретариата на президента . Румен Радев уточни, че за възстановяване на просветителната ни система са нужни прогресивни образователни проекти и стратегии, както и въодушевени, чудесно готови учители и учебно управление, които държат на традициите.
„ Малко учебни заведения в България могат да се похвалят с такава годишнина. Всеки път, когато престъпвам прага на българско учебно заведение, се вълнувам. Не единствено тъй като влизам в храма на знанието, това е това магическо място, където нашите деца се трансформират в осъзнати персони, в жители на нашата татковина “, показа пред гостите на церемонията президентът. Според Румен Радев от българското учебно заведение зависи тези млади персони да излязат заредени със познания, които ще им дадат опция да се борят с провокациите на бъдещето и да се изградят като почтени жители.
Държавният глава се обърна с думи на признателност към управлението на гимназията и учителския състав за това, че с изключение на знанията, които дава, Професионална гимназия по земеделие „ Стефан Цанов “ придвижва вековната обич на българина към земята и поклонението към хляба, като внедрява нови, новаторски способи на подготовка. „ Вие наблягате на предметите и специалностите, които ще създадат вашите възпитаници конкурентоспособни за бъдещето. Благодаря и за това, че получените познания и умения тук, във вашата гимназия, са на международно равнище, както и за това, че държите близка връзката сред учебно заведение, бизнес и просвета и продължавате да я развивате “, сподели още в словото си президентът.
Държавният глава прикани родителите да не престават да поддържат учебното управление и учебния състав, а на учениците пожела да се осъществят по най-хубавия метод в България. „ Борете се за България, чиста от ГМО и пазете любовта към нашата българска земя “, съобщи в словото си пред гостите на церемонията Румен Радев.
По случай празника на Професионалната гимназия по земеделие „ Стефан Цанов “ в град Кнежа президентът връчи почетния си знак на шефа на учебното заведение Светлана Калапишева,
По-рано президентът организира среща с кмета на Община Кнежа и неговия екип. Илийчо Лачовски срещна президента с развиването на земеделието в региона, устрема към възстановяване на образованието и основаването на благоприятни условия за привличането на младежи в Общината.
По време на визитата си в Кнежа президентът беседва и с представители на Института за царевица в Кнежа, които го срещнаха със основаните от тях научни артикули в областта на аграрната просвета и земеделската процедура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР