КНДР разработва специални оръжия за противодействие на американски изтребители пето

...
КНДР разработва специални оръжия за противодействие на американски изтребители пето
Коментари Харесай

КНДР разработва специално оръжие срещу невидимите изтребители F-35А

КНДР създава специфични оръжия за противопоставяне на американски изтребители пето потомство F-35А, закупени от Южна Корея. Това оповестява държавната медия KCNA, която цитира изследователския отдел към института по американистика към Министерството на външните работи на Северна Корея.

В известието се отбелязва, че безспорно закупуването на изтребители F-35А или по този начин нареченото невидимо оръжие за заличаване има за цел гарантиране на военно предимство над страните в района и съответно разкриване на път за нахлуване на Северна Корея при положение на пораждане на рецесия на Корейския полуостров.

Пояснява се, че с този ход южнокорейските управляващи слагат под подозрение договореностите с КНДР.
Нямаме избор с изключение на да разработим и изпитаме специфични оръжия за заличаване на смъртоносното въоръжение, ситуирано в Южна Корея, предизвестяват от Пхенян.

Не се разкриват детайлности за разработваното оръжие. Агенция Kyodo има вяра, че най-вероятно става въпрос за тактически ракети.

Южнокорейските Военновъздушни сили получиха първите изтребители F-35А през март. До края на годината се чака да бъдат доставени още шест самолета. Целият контракт е за доставка на 40 изтребителя до 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР