Кметството на Добрословени, съвместно с общинската администрация в българския град

...
Кметството на Добрословени, съвместно с общинската администрация в българския град
Коментари Харесай

Делегати от Мездра бяха гости на фестивал в Румъния

Кметството на Добрословени, взаимно с общинската администрация в българския град Мездра, провежда тази година фестивал в местността Олтеан на археологически обект Ромула Малва, Румъния. Финансирането на дейностите на фестивала е по стратегия Интеррег Румъния – България. Пресконференцията се организира в ловната хижа в село Решка. От българските сътрудници присъединяване взеха Елена Нанова - шеф „ Социални и филантропични действия “ и Пламен Червенков - началник на плана. Те бяха посрещнати с самун и сол и поканени да посетят пространствата за настаняване, употребявани в предишното от Николае Чаушеску.
Домакин на събитието бе Археологическият комплекс „ Решка “. Това е първото сходно събитие, проведено в Румъния и управляващите имат намерение да го разпространяват както в страната, по този начин и в чужбина. Те желаят да привлекат колкото се може повече туристи, поради прелестните естествени дадености, намиращите се там известни ловни домове на Николае Чаушеску, които оферират настаняване в грандиозна конюнктура.
Гостите бяха очаровани от хубостта на хижата в границите на най-голямата гора в Румънската низина - 6000 хектара и чудесно проведено ловно стопанство.
Румънският фестивал в Добрословени е освен събитие, предопределено за привличане на туристи, само че и източник на скъпа научна информация.
Археологът Мирча Негру изясни, че всички действия ще бъдат осъществени по метод, който най-добре да придаде действителностите на съответния интервал, както са съгласно историческите проучвания.
Организаторите оповестиха единствено част от дейностите, които ще се проведат в Добрословени през август. Останалите са изненади, които ще бъдат разкрити на посетителите по време на фестивала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР