Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов

...
Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов
Коментари Харесай

Митов и Дончев са новите заместници на Борисов в ГЕРБ, Фандъкова и кметът на Бургас са "освободени с обич"

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха освободени от постовете си на заместници на Бойко Борисов в партия ГЕРБ на националното заседание. „ На предходното заседание освободихме Цветанов, само че в този момент обстановката напълно не е същата. Като кметове те направиха своите градове едно доста по-добро място за живеене. Обичаме си ги, почитаме си ги, само че партийната работа изисква всекидневно присъединяване в събрания и пътувания в страната. Ако имате време за това, отдръпвам предлагането “, обърна към Фандъкова и Николов водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той напомни личната си претовареност като кмет на столицата преди години. „ За “ предлагането гласоподаваха 975 делегати, 16 „ срещу “ и 46 „ въздържали се “.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев са подали заявки да бъдат освободени  от Изпълнителната комисия. „ Краси Велчев е един доста самоотвержен човек, той остава в партията, само че би трябвало да имаме обновяване. Същото е и за Нунев, направи доста, само че загубихме изборите в Русе, обикновено е да има промени. Менда беше един от темелите на финансите доста години наред, на нейно място ще влязат други хора. И на тримата, както и на Митко и на Данчето, доста благодаря “, съобщи от трибуната Бойко Борисов.

Заявления за овакантяване на Контролната комисия пък са подали Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева. Така от досегашния състав на комисията остава единствено Димитър Главчев.

Досегашният вицепремиер Томислав Дончев и номинираният от ГЕРБ за министър председател Даниел Митов ще са новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. „ С това желая ясно да покажем, че ГЕРБ е евроатлантическа партия. Сега се приказва, че няма ляво и дясно, само че ние твърдо заявяваме на кои хора и страни желаеме да приличаме “, съобщи Борисов, който номинира Дончев и Митов.

Даниел Митов назова изказванията, че няма ляво и дясно „ политически лакърдии “, и разгласи, че  на срещата на високо ниво на страните от формата Б9 е призната декларация, осъждаща държанието на Русия в Украйна, Чехия и България, само че в известието на президента Румен Радев, който е участал във форума, няма и дума за това. Митов прочете част от декларацията на британски.

„ Аз ще преведа. Двуличието е в основата на тези хара – по едно и също време флирт с Русия, в това време, когато президентът Байдън приказва на този конгрес на Г9, не можеш да вдигнеш пестник там. Кандидат-президентът Радев се стреми към проруските гласове “, сподели Бойко Борисов. Докато говореше, му подсказаха, че форматът е Б9, а не Г9.

ГЕРБ би трябвало да остане политическата мощ, която мисли за общото и да върнем диалога на равнището на политическата прагматика, тъй като в последно време тя е единствено крамоли и кавги. Политиката не е викове. Оттук нататък нашата задача е да бъдем по-добри от себе си “, сподели Томислав Дончев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР