Кметицата на Рим Вирджиния Раджи обяви планове да се кандидатира

...
Кметицата на Рим Вирджиния Раджи обяви планове да се кандидатира
Коментари Харесай

Първата кметица на Рим се кандидатира за втори мандат

Кметицата на Рим Вирджиния Раджи разгласи проекти да се кандидатира за втори мандат на изборите през 2021 година, осведоми " Ройтерс ".

42-годишната от Движение " Пет звезди " стана първата жена кмет на Вечния град след избирането й на локалните избори през 2016 година

Първите години от ръководството й бяха помрачени от оставки от екипа й, арест на топ консултант за корупция и хронични проблеми със събирането на битовите боклуци.

През ноември 2018 година тя беше оправдана по обвинявания в лъжесвидетелстване по отношение на назначението на началник за туризма към града. Оттогава натискът върху нея отслабна и столичната администрация реализира прогрес в ремонтирането на пътищата, публичния превоз и консолидирането на финансите.

" Не можеш да промениш Рим за пет години , само че можеш да обърнеш нещата в вярната посока, ние обърнахме нещата в вярната посока ", разяснява тя в изявление за всекидневника " Ил Фато Куотидиано ". Тя удостовери, че ще се бори за втори мандат.

Раджи обаче е изправена пред сложна задача. " Пет звезди " получава 16% поддръжка на национално равнище спрямо 32% на изборите през 2018 година

Не е ясно дали ще получи поддръжка от " Пет звезди ", защото с цел да получи поддръжка, партията ще би трябвало да промени вътрешните си правила, които не разрешават членове на партията да заемат държавни постове, даже и разнообразни, повече от два мандата.

Преди да стане кмет Раджи служи като столичен консултант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР