Кметът на Йоханесбург, най-големия град на Южна Африка, подаде оставка,

...
Кметът на Йоханесбург, най-големия град на Южна Африка, подаде оставка,
Коментари Харесай

Кметът на Йоханесбург подаде оставка

Кметът на Йоханесбург, най-големия град на Южна Африка, подаде оставка, заявявайки, че се отдръпва от главния опозиционен Демократичен алианс (ДА) поради метода на партията към расовото неравноправие.
Когато Херман Машаба беше определен през 2016 година, той стана първият кмет на града, който ние е от ръководещия Африкански народен конгрес (АНК), откогато апартейдът завърши през 1994 година, напомня БГНЕС.
60-годишният милионер, който направи благосъстоянието си от артикули за черна коса, беше един от най-високопоставените политици в про-бизнес насочения ДА, дълго считан за партия за бели хора от междинната класа.
Но в понеделник той напусна ДА, което значи, че към този момент не може да извършва функционалностите на кмет.
" Не мога да се примиря с група хора, които считат, че расата е без значение при разискването на неравенството и бедността в Южна Африка ", сподели Машаба на конференция в Джобърг, както е известно прочут мегаполисът.
Той сподели, че решението му е провокирано от избирането на някогашната лидерка на ДА Хелън Зиле за ръководител на федералния съвет на партията през уикенда.
ДА е обхванат от битка за власт сред първия си черен водач Ммуси Маймане - непосредствен съдружник на Машаба - и остарялата армия, представлявана от Зиле
Зиле разпали разногласия с изказванието си, че има някои позитивни аспекти на колониализма.
" Избирането на Зиле за ръководител на федералния съвет съставлява победа за хората в ДА, които стоят диаметрално противоположно на моите убеждения и ценностна система ", сподели Машаба.
ДА се бори да промени имиджа си като партия, обичайно насочена към белите. Неговият дял при вота понижа на изборите по-рано тази година, макар многочислените кавги, които заливат АНК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР