Кметът на врачанското село Соколаре Николай Нинов до края на

...
Кметът на врачанското село Соколаре Николай Нинов до края на
Коментари Харесай

След разкритието на BulNews! Кметът на Соколаре подава оставка заради оръжието и цигарите, ще има нови избори

Кметът на врачанското село Соколаре Николай Нинов до края на деня ще подаде оставка, научи извънредно организация BulNews.
Това се случва единствено няколко часа след разкритието на медията ни за откритите през вчерашния ден в дома му противозаконни оръжия, патрони и цигари.
Новината безусловно взриви селото и ръководещите в региона, които го издигнаха за кмет на изборите през октомври. Николай Нинов не е член на ГЕРБ, само че завоюва с решителната поддръжка на хората на Бойко Борисов.
След като обществено стана ясно за акцията на полицията в Бяла Слатина, общинският координатор на ГЕРБ Стефан Терзийски е изискал оставката на компрометирания властник. По неофициална информация, Нинов е поел ангажимент до края на работния ден да внесе документално документите пред ОИК в Бяла Слатина.
Ако някогашният служител на реда удържи на думата си, следва общинската изборна комисия да назначи краткотрайно изпълняващ длъжността до провеждането на нови избори в селото.
Датата, на която в Соколаре още веднъж ще гласоподават за кмет, би трябвало да бъде посочена с декрет на президента Румен Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР