Кметът на Виена Майкъл Лудвиг (SPÖ) представи нови мерки на

...
Кметът на Виена Майкъл Лудвиг (SPÖ) представи нови мерки на
Коментари Харесай

Виена с нови мерки срещу COVID-19

 Кметът на Виена Майкъл Лудвиг (SPÖ) показа нови ограничения на конференция във Виена, след консултация с екип от медицински специалисти, оповестяват от Обединение " Виенски болнични заведения “.

Ограниченията включват предписание 2G за места за хранене и събиране на повече от 500 души (на закрито и на открито), което значи, че достъп ще бъде позволен единствено на имунизирани или възобновени от коронавирусната зараза хора.

За чиновниците в късните нощни заведения ще има предписание - имунизиран, възобновен или негативен PCR тест.

Освен това, клиентите ще бъдат наложителни да носят маска FFP2 във всички магазини, в това число на дребно. Служителите могат да носят забрадка за отбрана на носа и устата.

Новите правила в началото ще се ползват за един месец и ще важат единствено за хора на възраст над 12 години.

Тестовете за антиген към този момент не са годни за заведенията.

В гастрономията негативен тест за антиген към този момент няма да бъде годно доказателство за 3-G (ваксинирани, възобновени, тествани). Хората, които не са имунизирани или възобновени, ще могат да получат достъп единствено с негативен PCR тест.

Лудвиг също поддържа правилото за 2.5-G на общото работно място, само че съобщи, че подобен ход ще би трябвало да бъде подреден от федералното държавно управление.

Той добави, че задачата на новите ограничения е да насърчи повече хора да се имунизират против Covid-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР