Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на

...
Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Председателят на НСРОБ Даниел Панов откри XIII годишна среща на местните власти

Кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/ Даниел Панов откри XIII-a годишна среща на локалните управляващи. Форумът продължава няколко дни и се организира в Албена. Участват стотици кметове на български общини и специалисти от общинските администрации, ръководители на общински препоръки, представители на изпълнителната и законодателната власт.
 nsorb  nsorb1  nsorb4
Официалното начало на Пленарната сесия Даниел Панов сложи дружно с вицепремиера на Република България Томислав Дончев и изпълнителния шеф на НСОРБ Силвия Георгиева. В сесията „ Силни общини – мощна страна: вероятности за развиване на локалното самоуправление “ ще се включи и ръководителят на 44-о Народно заседание Цвета Караянчева.

В другите по своя темперамент и тематики участваха вицепремиера Томислав Дончев, министрите на районното развиване и благоустройството и на образованието Петя Аврамова и Красимир Вълчев, ръководители на непрекъснати комисии в Народното събрание, представители на разнообразни институции и други

Дискусиите обгръщат въпроси, свързани с развиването на общините и районите, подобряването на инфраструктурата, а с това – и на опциите за привличане на вложения, опазването на публичния ред, предварителната защита против бедствия и повреди и отбраната при настъпването на сходни феномени и условия. Дебати се водят и за съответни ограничения за усъвършенстването на връзката сред образованието и бизнеса, развиването на обществените услуги, разширението на електронното ръководство и цифровия продан на данни сред администрациите.

Даниел Панов откри и ревюто „ Общинско Експо 2018 ” за артикули и услуги за общините, осигуряващо директна връзка сред локалната власт, бизнеса и неправителствения бранш.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР