Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна

...
Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна
Коментари Харесай

Варна отново е домакин на Световната купа по спортна гимнастика

Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна гимнастика, която се организира в Двореца на културата и спорта.

На събитието участваха Красимир Дунев – президент на Българската федерация по спортна гимнастика, ръководителят на организационния комитет Йордан Йовчев, шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на Световната федерация по спортна гимнастика от Словения и Холандия.

„ Това е шесто издание на Световната купа, само че откриването постоянно е вълнуващо. Благодаря на господин Йовчев и господин Дунев, че с голяма сила и възторг трансформират Варна в столица на спортната гимнастика. Убеден съм, че това е конгрес, който освен разпространява града ни в интернационален проект, само че и възпитава младежите в обич към спорта. Пожелавам триумф на нашите момчета и девойки, които ще се състезават за България! На добър час “, сподели кметът Иван Портних.

Участие в спортния конгрес ще вземат над 150 елитни гимнастици от 4 континента и 28 страни – олимпийски първенци, както и медалисти от международни и европейски шампионати. България ще бъде показана от Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев, а при дамите – от Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Квалификациите са на 26-ти и 27-ми май, а финалите са планувани за 28-ми и 29-ти май. Състезанието е с вход свободен.

Световната купа по спортна гимнастика, който е един от най-стойностните шампионати от календара на Международната федерация по гимнастика, се провежда с поддръжката на Община Варна.

Подробна информация и стратегия на спортния конгрес: /
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР