Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков освободи районния зам.-кмет

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков освободи районния зам.-кмет
Коментари Харесай

Трайчо Трайков търси нов районен зам.-кмет по строителството

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков освободи районния зам.-кмет по строителството и търси подобаващ човек. Търся човек с уместно обучение и подготовка, виновен, предприемчив и неотклонен и с безупречна известност. 1600 лева съществена заплата без право на спомагателни задължения.

Това написа във Facebook кметът на региона Трайчо Трайков. Той регистрира, че в последната година регион " Средец " ръководи ремонтни действия в пъти повече като размер от предишни години . Очакванията му са, че новият зам.-кмет ще открива проблемите в зародиш.
 За дървета, засипани с теракол на столичната ул.
За дървета, засипани с теракол на столичната ул. " Петър Парчевич ", сигнализираха жители

Що за глупак би го направил, с изключение на човек, който желае да убие дървото, пита кметът Трайков

Относно случая, при който дървета на столичната ул. " Петър Парчевич " бяха затрупани с теракол, той увери, че няма заплаха за дърветата. Трайков се базира на самостоятелни арбористи (специалисти по поддръжката и грижата за дървета като обособени организми в градска среда).

Становището на районния специалист по екология също е, че дърветата не са застрашени . Тераколът, изсипан в основите на двете дървета фактически беше изгребан още в понеделник вечерта. Такъв материал не се употребява в ремонта на съответния тротоар. Поисках от Дирекция Сигурност на Следствен отдел към окръжна прокуратура достъп до записите на общинската система за видеонаблюдение в региона и чакаме да ги получим до на следващия ден, с цел да проверим, в случай че е допустимо, кой споделя истината, написа Трайков.

По думите му и без теракола са прекомерно необятни циментовите подмазки по ръбовете на карето към някои от дърветата . Те към този момент са стеснени от изпълнителя. Предстои да се уголемят самите карета с открита почва (съгласувано със " Зелени системи " ), написа районният кмет.

Отстранена е едната верига към ствола на едното дърво. Тя е служела за заключване на велосипед на комшия.

Трайков признава, че има няколко настоящи забележки към качеството на ремонта, които се чака да бъдат завършени към 30 ноември. Пропуск на общината е, че не е изяснено коя е датата на финала - 17 или 30 ноември.

Един гранитен бордюр е сменен с бетонови загради, защото стволовете на две от дърветата са прекомерно покрай пътното платно и няма място за цялостен пълен бордюр. Изваденият гранитен бордюр е разполагаем за потребление в различен ремонт, увери Трайков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР