Кметът на столичния район Лозенец“ сезира главния прокурор заради продължаващото

...
Кметът на столичния район Лозенец“ сезира главния прокурор заради продължаващото
Коментари Харесай

Кметът на Лозенец сезира главния прокурор за строителството на Златев век

Кметът на столичния регион „ Лозенец “ сезира основния прокурор поради продължаващото строителство на.
„ Знаете позицията ми за законността на разрешението за градеж още от предизборната акция. Сезирам прокуратурата за двете заповеди на основния проектант на София, които съгласно мен са невалидни, защото се отнасят до фиктивен акт. Надявам се и най-после да получим мнение всъщност, а не апропо, за валидността на разрешението за градеж “, съобщи Павлов.
Строителството на „ Златен век “ беше възобновено, откакто.
Павлов счита, че самото позволение за градеж, издадено от основния проектант на София, е незначително. Затова той отстоява позицията, че строителството е нелегално.
 Тема Застрояване: Пак инспекция на Златен век, с заричане да бъде тествано строителното позволение Тема " Застрояване ": Пак инспекция на " Златен век ", с заричане да бъде тествано строителното позволение
След извършена среща в Министерство на районното развиване и благоустройството на началника на Дирекция за народен строителен конт...
“Извън моите пълномощия като кмет на регион е оспорването на актовете на основния проектант на Столична община. Ръководената от Вас прокуратура може да упражни правото си на митинг по член 215, ал.1 от Закон за устройство на територията и да изиска прогласяването на нищожността на Заповед №РА51-74 от 2 май 2018 година и Заповед №РА51-154 от 6 август 2018 година на основния проектант на Столична община “, се споделя в настояването на Павлов до Иван Гешев.
С двете заповеди основният проектант на София Здравко Здравков е допълнил разрешението за градеж, което е издадено през 2007 година
Още от предизборната си акция Константин Павлов упорства, че ДНСК няма отношение към законността на строителството, а към самото осъществяване. Основният проблем съгласно него е, че постройката на процедура няма позволение за градеж.
Той счита, че след влизане в действие на Общия организационен проект на Столичната община през 2007 година и загубата на правно деяние на разрешението за градеж са налице всички законови предпоставки за изменение на настоящия обстоен организационен проект за определяне оптималната позволена височина на застрояване от 26 метра (или най-много осем етажа).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР