Кметът на Стара Загора Живко Тодоров предлага на общинските съветници

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров предлага на общинските съветници
Коментари Харесай

Инвестиция за над 100 милиона лева очаква Индустриална зона „Загоре“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров предлага на общинските съветници в края на  септември капиталовото желание на „ Търговска Лига – Глобален Аптечен Център “ АД. С предлагането се търси единодушието на локалния парламент за осъществяване на план „ Високотехнологичен здравен парк „ Сърце и мозък “.  Инвестицията в региона на опазването на здравето и здравните грижи е напълно подчинена на Националната здравна тактика и Националната здравна политика. Планираният размер на инвестицията е над 100 млн. лв., а срокът за реализация и въвеждане в употреба се  планува да е до 72 месеца общо за двата стадия на плана.

„ Работихме интензивно месеци наред, с цел да притеглим най-голямата инвестиция в Индустриална зона „ Загоре “ до този миг. Тя е извънредно значима, освен поради размера си, само че и тъй като има огромно обществено значение за района ни “, безапелационни са от Институт по зоология „ Загоре “. От думите им излиза наяве, че над 900 работни места за експерти в разнообразни области ще бъдат обезпечени при откриването на здравния парк. „ Ще се сътвори и конкурентна среда, която допуска по-добро качество на здравните услуги, а точно това е значимо за хората. Проектът включва напълно нови високотехнологични решения, приспособени по отношение на последните трендове и опит в модерната медицина “, допълват те. 
-->
Локацията, определена от компанията за създаване на високотехнологичен здравен парк, е една от най-атрактивните в страната, поради стратегическото местонахождение на Стара Загора, както и съществуването на квалифицирана работна ръка, подобаваща инфраструктура и благоприятни условия за развиване. 

Индустриална зона „ Загоре “ регистрира забележителен растеж на капиталовия интерес през първата половина на 2022 година Предстои работа по втория стадий на развиване на зоната, който ще включва разширението ѝ с присъединение на по-големи терени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР