Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че оттеглят предложението

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че оттеглят предложението
Коментари Харесай

Общината в Стара Загора се отказа да повишава такса смет

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разгласи, че отдръпват предлагането за покачване на такса боклук, което трябваше да влезе в Общинския съвет другата седмица.

Той увери, че решението не било под напън или поради неодобрение от страна на локалните жители.

Бюджетът на общината щял да компенсира разликата от 1,3 млн. лв. и ставките за такса боклук ще останат непроменени. Този разход щял да бъде за сметка на капиталовата активност.

" Винаги сме мислили за жителите и не сме предложили нищо, което е в техен ущърб ", разгласи популистки кметът.

Тодоров дефинира като " див популизъм " изявления и опити за спекулации с тематиката от общински съветници в медиите.

" На въпроса за какво в този момент предлагаме това нарастване давам отговор - тази смяна нямаше по какъв начин да се случи преди изборите, както изясняват те, тъй като времето ѝ е в този момент. Предстои приемане на годишните бюджети на общините. Разглеждането на проект сметките постоянно се случва по това време ноември - декември. Те се уповават на локалните налози и такси ", разяснява по тематиката още Тодоров.

" В такса боклук нямаме остатък или излишък - в противен случай, имаме минус. В съпоставяне с съществени общини като Бургас, Пловдив, Сливен, Велико Търново, Плевен, разноските за непорочност в Стара Загора са най-ниски. Това е по този начин тъй като след публичната поръчка цените, които плащахме преди, по концесионния контракт, от 7,5 млн. лв., в този момент са към 6-6,5 млн. лв.. Това значи, че сме икономисали най-малко 6 млн. лв. през годините. Ние се отличаваме относително от останалите общини.

Обслужваме 51 села. Това е от голяма важност, тъй като е друго от обезпечаването на чистотата единствено в града, както е в Пловдив. От селата доходи съвсем не получаваме от такса боклук. 16 лв. на година е налогът в някои от тях, само че разноските са в пъти по-големи ", разясни още той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР