Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се очаква следобед

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се очаква следобед
Коментари Харесай

Фандъкова: Очаква се силен вятър в София, 500 абонати още са без ток

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че се чака следобяд много мощен вятър. Затова тя прикани всички да обезопасят оптимално билбордове, тераси и рискови предмети. И още веднъж напомни прогнозата за превалявания и градушки в столицата.
След бурята нощес не престават отводнителните действия и чистенето на калта в града.
" Много са сигналите и към момента не престават да се обработват за наводнени изби и гаражи Особено в южната част на града Все още продължава ", сподели тя, представена от Агенция Фокус.
И НДК с вреди след пороя, счита се какъв брой тъкмо костват (СНИМКИ)
Оказа се, че към момента без ток остават 500 клиента на ЧЕЗ. 
" Имам уверението от ЧЕЗ, че са на привършване, само че имаме в „ Манастирски ливади “, „ Гео Милев “,„ Оборище “ към момента 500 клиента, които нямат електричество ", изясни тя.
 
" На подлеза на Лъвов мост има непрекъснато работещи помпи, тъй че при дребен дъжд правят работа. Проблемът не е толкоз в подлеза, колкото в колекторът, който продължава да предизвиква наводнение на подлеза. Разбира се, че ще чакам инженерни и механически решения да се подхващат, с цел да се обезопаси това място ", добави Фандъкова.
" Но още веднъж ще кажа, при тези паднали количества няма ниско място, за което да считаме, че няма да бъде наводнено. Важното е да се реагира доста бързо и екипите да са готови ", акцентира тя.
Пороят в София: Коли плуват, в колите плуват! (ВИДЕО)
Фандъкова добави, че всички реки са в коритата си, няма заплаха от разливи все още. Тя ревизира ремонта на бул. “Асен Йорданов “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР