Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Йорданка Фандъкова: София ще има своя нов линеен парк

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска и основният проектант на столицата Здравко Здравков показаха пред публицисти план за обстоен организационен проект (ПУП) за построяването на линеен парк с велоалеи и пешеходни зони, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Успяхме да се договорим с Национална компания ''Железопътна инфраструктура'' да ни даде безплатно трасето от Слатина до гара Пионер, което е негова благосъстоятелност. Ще получим 60 дка от площта на трасето, като единственото изискване на НКЖИ беше да разполагаме с обстоен организационен проект, който да бъде приет'', изясни пред медиите Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Както споделих, става въпрос за малко над 60 дка повърхност, към 3 км дължина. Така че през днешния ден пред вас имаме наслаждение да представим плана за Подробен устройствен план, в който план е заложен построяването на линеен парк с пешеходни алеи, велоалеи и обекти, които да може да се употребяват. Целта на плана е да изградим опция за напредване на софиянци, било то пешком или с велосипед, сподели още столичният градоначалник.

,,Пред нас е задачата да приключим този план, който е обвързван с изчезналите велосипедни връзки. Този план е извънредно значим за града, тъй като ще свърже няколко съществени градски квартала, ще свърже Борисовата градина със Слатина'', добави арх. Здравков.

,,Това трасе би трябвало да обслужва прилежащите квартали. Гръбнакът ще даде една смяна в метода на напредване в самите квартали. Това ще бъде една добра опция да си преоценим метода на напредване по направлението изток-запад. Целта е общата подвижност да се промени и повече хора да изберат велосипеда пред автомобила'', изясни още той.

Дано някой ден да станем очевидци на тапи и по велоалеите, уточни още основният проектант на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР