Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена ...

Кметът на София е изпратила доклад на прокуратурата за мерките за ограничаване разпространението на Covid-19


Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е изпратила доклад на столичната прокуратурата за предприетите мерки и действия за ограничаване разпространението на Covid-19, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 1703
Сред посочените мерки са допълнително регулярно почистване и дезинфекция, както в транспортните средства на обществения градски превоз, така и интензивно миене на подлези, площадки на общинските пазари, контейнери за битови отпадъци.

Фандъкова към столичани: С дисциплина можем да предотвратим налагането на пълна карантина

Преустановено е провеждането на всякакъв вид масови мероприятия и посещения на заведения и големи търговски центрове. Спрени са учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в учебните заведения, както и посещенията на децата в детските ясли и градини на територията на Общината.

В срок до 29 март е отменено временно почасовото платено паркиране в зоните, падащи в обхвата на "Синя зона" и "Зелена зона". Това е било въведено с цел осигуряване условия за по-голяма социална дистанция.

Въведени са били и промени в разписанията на основни линии на обществения транспорт. Разширена е дейността, касаеща предоставяне на безплатни социални услуги и грижи за хора в нужда, се посочва още в доклада.


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 1703 Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете УМБАЛ-Бургас въведе "свиждане" по вайбър за родителите на недоносените бебета УМБАЛ-Бургас въведе "свиждане" по вайбър за родителите на недоносените бебета Белгия отчете най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията	Белгия отчете най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg