Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи проверка на работата

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи проверка на работата
Коментари Харесай

Кметът на София ще посети пречиствателната станция за питейни води Бистрица

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи инспекция на работата в командната зала на пречиствателната станция за питейни води "Бистрица ", заяви пресцентърът на общината. Там се получава и събира информация в действително време за потоците водни количества и се ръководи водопроводната система.
По всяко време специалистите могат да видят равнищата на водата в язовирите "Бели Искър " и "Искър ", както и от всички местни резервоари в системата.

Историята на ПСПВ "Бистрица " датира от 1981 година, когато френската компания "Дегремон " изготвя план за строителство. От 1999-а пречиствателната станция работи нон-стоп, 365 дни, 24 часа в денонощието. За тези 20 години тя непрестанно се модернизира, внедрени са нови технологии, доста от процесите са автоматизирани и към този момент се ръководят онлайн.

От контролната зала може да се управлява в действително време даже количеството вода, което да се поеме от язовир "Искър ".

"Искър " (до 21 декември 1949 година се назовава "Пасарел ", а до 19 януари 1962 година "Гигант язовир Сталин ") е най-големият по повърхност и размер язовир в България. Разположен е на река Искър- най-дългата напълно българска река. Използва се за водоснабдяване на София, както и за произвеждане на електрическа енергия.

Язовир "Бели Искър " е издигнат по горното течение на река Бели Искър, в подножието на връх Мусала в Рила на към 1900 м надморска височина. Намира се на 75 км от София и обезпечава към 20% от питейното водоснабдяване на столицата, като служи за допълващ размер на главния водоизточник - язовир "Искър ". Той е един от най-високопланинските язовири в Европа. Освен това е и едно от най-старите хидротехнически уреди в България: строителството му стартира през 1939 година и дефинитивно приключва през 1945-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР