Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на
Коментари Харесай

Фандъкова няма спирка

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира на място работата на спешните екипи в засегнатите от наводнението региони и разпореди да стартират огледи на нанесените вреди по къщите и инфраструктурата, оповестиха от Столичната община.

Аварийните екипи на кметството не престават отводняване на дворове и домове в регион Нови Искър – в с. Мировяне и в регион Надежда - в кв. “Требич “. В момента се работи в 7 къщи в Мировяне, а през нощта екипите са отводнявали къщи и във Волуяк и Житен.

Екипите оказват помощ на засегнатите от наводнението хора като изпомпват вода от парцелите им и ще им спомагат при нужда от разчистване. Заедно с районната администрация три екипа на спешната дирекция ще извършат огледи на място на засегнатите парцели и ще създадат списък на вредите от наводнението.

Фандъкова се срещна и беседва на място с хора от Мировяне, чийто къщи са потърпевши. Тя разпореди също общинска комисия да направи огледи и опише вредите по речни корита и насипи, както и на рискове по пътната инфраструктура в регионите „ Нови Искър “, „ Надежда “ и „ Връбница “. Целта е да се набележат нужните действия за бързо възобновяване на наранени обекти.

Днес кметът ревизира и изпомпването на водата от язовир „ Суходол “ 2, което се прави от екип на столичната пожарна. Целта е да не се допусне повишаване на равнището на язовира, който е наоколо до околовръстен път, прецизираха от кметството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР