Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на нови сгради

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на нови сгради
Коментари Харесай

Фандъкова: В София се строят 25 детски градини и ясли

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира построяването на нови здания към две детски ясли, оповестиха от Столична община.
 Столична община
" До края на годината ще бъдат подготвени и да одобряват деца две здания, к оито се построяват към независимите детски ясли - 35. „ Вълшебство “ в регион „ Триадица “ и 31. „ Палавници “ в „ Красно село “.

Основната ни задача е да осигуряваме места за децата сред 3 и 6 години, дружно с това работим и за откриване на нови места за най-малките в детските ясли ", сподели кметът Фандъкова.

На инспекцията участва зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. В момента се извършват довършителни работи.

В новия корпус към независима детска ясла № 35 " Вълшебство " се построяват пространства за 4 нови групи, както и физкултурен салон, с което се удвоява потенциалът на детското заведение.
 Столична община
В двора на яслата ще бъдат построени нови 8 детски площадки за всяка една група . СДЯ № 35 " Вълшебство "  е профилирана в ранната рехабилитация на деца с повреден слух и е единствената ясла с сходна активност на територията на Столична община.
 Столична община
Старата постройка също беше освежена, с цел да няма разлика сред двете здания ", уточни също зам.-кметът Барбалов. Над 20 години екипът на детското заведение работи сполучливо с Центъра за ранна рехабилитация на деца с повреден слух и употребява услугите на техните дипломирани сурдопедагози.
 Столична община
През годините в яслата са основани всички нужни условия за интеграция на децата с повреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи. " В момента в София се строят 25 детски градини и ясли, като 12 от тях чакаме да бъдат подготвени до края на годината " , сподели също кметът Фандъкова.

Предстои другата седмица да стартира и строителството на нова постройка за две групи към СДЯ № 51 в регион „ Красна поляна “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР