Кметът на София Йорданка Фандъкова не е позволявала организиране на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова не е позволявала организиране на
Коментари Харесай

Фандъкова: В София не е позволявано организиране на Луковмарш

Кметът на София Йорданка Фандъкова не е разрешавала образуване на Луковмарш. Това уточни Йорданка Фандъкова пред публицисти по време на съвещанието на Столичния общински съвет /СОС/, предава Българска телеграфна агенция.

Не бих желала да влизам в пропагандата на Калоян Паргов и групата на Българска социалистическа партия, тъй като по тази тематика доста ясно и изрично съм декларирала своята позиция със за втора година издадената заповед за непровеждане на сходно мероприятие, означи Фандъкова.

Това, което е в съгласие за поредна година е поднасянето на цветя на паметната плоча, сподели още Фандъкова и добави, че не е съгласувала шествие. Тя означи, че документът предстои на правосъден надзор и се апелира от уредниците. Надявам се и разгадавам на уредниците да спазят тези условия, както и на органите на реда, уточни тя.

По-рано, по време на съвещанието на СОС, общинските съветници от Българска социалистическа партия настояха кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да съобщи позицията си по тематиката " Луковмарш " и да постави нужните ефикасни старания за възпрепятстване на този " церемониал на омразата ". Те желаеха и СОС да се опълчи изрично на провеждането на Луковмарш, като одобри декларация, в която да осъди всички профашистки и националистки прояви на територията на София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР