Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на състоянието и

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на състоянието и
Коментари Харесай

Фандъкова провери състоянието на река Искър

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на положението и равнището на река Искър във връзка със снеготопенето и преваляванията, оповестяват от Столична община.

На инспекцията, която се организира през днешния ден при мостовите уреди на Южната дъга на Околовръстен път, участва и шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров. Общинската „ Аварийна помощ и предварителна защита “ дружно с екипите на Напоителни системи следят равнищата на река Искър. Извършва се планово следено изпускане на язовир Панчарево, който се стопанисва от Напоителни системи и чийто води се вливат в река Искър.

Екипите на общината вършат обходи на терен. Извършва се и следено изпускане на общинските язовири – Мърчаево, Мрамор и Суходол 2. Реките на територията на Столична община текат в коритата си и няма заплаха от разливи.

Постоянно наблюдаване се прави и посредством системата за следене на речните равнища, която стопанисва спешната дирекция на общината.

Системата включва 30 точки по поречието на реките и водоемите в Столична община и се състои от безжична сензорна мрежа от измервателни станции за премерване в действително време на равнището на водните количества. Системата прави ранно предизвестие за предварителна защита от разливи.

Системата разполага и с камери за видеонаблюдение, които дадат опция за непрекъснато наблюдаване на равнището на бент. „ Суходол “ и коритото на р. Перловска в зоната сред ул. „ Шипка “ и ул. „ Мизия “. Тя подава информация в действително време за равнището и скоростта на повишаване на водното равнище, както и интензитета и количеството на падналите дъждове.

Станциите разполагат и с опция за снимане и изпращане на снимков материал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР