Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на общинския съвет

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на общинския съвет
Коментари Харесай

Уникалният Ice Pаrk Sofia официално отвори врати

Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на общинския съвет Георги Георгиев, който огралява и фондация " София-европейска столица на спорта " откриха най-големия мразовит парк на Балканите. ICE PARK SOFIA е завършен в Княжеската градина до Орлов мост по сходство на този във Виена на повърхност от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Двете огромни площадки с многото разклонения и завои из алеите ще заравдват феновете на зимните спортове.

Пързалката разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за образование на деца, 12 инструктори и непрестанно здравно обслужване. След 1 януари учениците от София проведено ще употребяват гратис часовете 10 до 11 ч., другояче цената на посещаване е 20 лв. за една сесия от 2 часа, планувани са понижения за неведнъж прилагане, а кънките се наемат против 2 лева Два големи екрана, лед осветяване и цветомузика ще трансформират парка в колоритна зимна фееерия във вечерните часове., написа " 24 часа ".

Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии дневно: 11–13 ч, 14–16 ч, 17–19 ч и 20–22 ч с едночасова отмора за разчистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е построено по самодейност „ София – европейска столица на спорта “ по модела и с опита на водеща австрийска компания в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или съпътстващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

Церемонията по откриването събера звездите на ледените дисциплини в България. Спортната икона Евгения Раданова, която завоюва 3 олимпийски медала от игрите в Солт Лейк сити’2002 и Торино’2006 организира демонстрациите на младите ни гении в шорттрека. Най-добрите български състезатели във фигурното пързаляне ще презентират последните си осъществявания под управлението на Силвия Денкова и треньорката Ина Лутяй. Точно в 18 ч. сирена огласи откриването и първата обиколка из алеите. Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март идната година.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР