Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да бъде наложена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да бъде наложена
Коментари Харесай

Налагат 100 000 лв. на собственика на къпалнята Мария Луиза заради сечта

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да бъде наложена санкция от 100 000 лева на притежателя на къпалнята " Мария Луиза " поради всеобщото изсичане на здрави дървета , откакто е открито, че макар възбраната противозаконната сеч е траяла и през нощта, заяви Българска национална телевизия.

След като в сряда е установено, че са унищожени 20 дървета на терена на къпалнята на сдружението притежател е наложена санкция от 50 000 лева, само че през вчерашния ден е открита нова се ч.

" Във вчерашния ден тъй като дейностите са траяли, към нас се причислиха и сътрудниците от надзор на стоителството, още веднъж по разпореждне на кмета, когато бе открито, че в парцела е нарушен терена, има и клони от прясно отстранени дървета, в тази връзка се пристъпи към още по- съществено налагане на глоба, което ще бъде по Закона за устройство и застрояване на Следствен отдел към окръжна прокуратура и глобата ще бъде в размер на 100 000 лева От първи, когато сътрудниците от общинското дружество видяха при утринните си действия, че в терена има техника и нерегламентирана активност, подадоха сигнал към нас и по предписание на кмета дойдохме на място и съставихме протокол, който протокол констатирахме, че са отстранени 20 дървета ", изясни шефът на дирекция " Зелена система " към Столична община Димитър Данчев , представен от националната телевизия.
 Незаконна сеч в Борисовата градина в София - общинска полиция ще пази региона
Незаконна сеч в Борисовата градина в София - общинска полиция ще пази региона

Екипите ще правят периодически обходи към къпалнята " Мария Луиза "

" Попълнили са протокол с погрешно наличие, това е господина от " Зелена система ", който продължава да отхвърля да ми даде този протокол, тъй като е с погрешно наличие, където твърди, че 20 дървета са изрязани, дърветата са над 100, няма по какъв начин да открият, че са 20 , тъй като са отстранени нелегално и коренната система и е изравнено с багери. Защото това нещо с санкциите от 50 000, 100 000, в случай че ще 2 млн. да каже Фандъкова, ще отпадне в съда, тъй като доказателствения материал в този протокол е с погрешно наличие ", разяснява Гергана Пирозова от " Facebook " групата " Да спасим Борисовата градина ", още веднъж представена от Българска национална телевизия.

Управителят на сдружението " Парк Мария Луиза " Николай Проданов твърди пред медията, че не са изсичани здрави дървета на територията на къпалнята, както и че разполагат с нужните разрешителни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР